Sari la conținut

Resturi metalice au fost găsite în covrigi, la un hypermarket din Braşov.

Un braşovean a descoperit că alimentele pe care tocmai le cumpărase dintr-un hypermarket conţin bucăţi de fier. Este vorba de covrigi cu tărâţe care conţineau mici bucăţi de şpan. Adică o aşchie de metal provenită din prelucrarea la strung. Imediat ce a văzut covrigii cu fier, braşoveanul a depus o reclamaţie la Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor.

"Am ajuns acasă, am desfăcut punga cu covrigi şi mâncând am simţit prin gură ceva metalic. Tocmai în perioada asta eu îmi refac dantura şi iniţial am crezut că mi-am distrus plombele şi lucrarea.  Însă am constatat cu stupoare că e ceva tare, ceva care putea să îmi taie limba sau gingiile. Le-am scos din gură şi erau nişte bucăţi metalice. Am căutat şi în alţi covrigi şi am găsit mai multe resturi metalice în punga respectivă" a spus reclamantul Vasile Popa.

La nici o zi după prima sesizare, inspectorii OPC au mai primit o reclamaţie. De data aceasta de la o femeie, care a cumpărat aceeaşi marcă de covrigi cu surprize neplăcute din acelaşi magazin. Şi în acest caz a fost vorba de o pungă întreagă de covrigei care în loc de tărâţe, cum ar fi trebuit, conţineau bucăţi de şpan. "Astăzi  (n.r. joi ) am mai primit o reclamaţie, pe acelaşi producător, din aceeaşi locaţie, cu aceeaşi problemă dar un produs cu un lot total diferit faţă de prima reclamaţie pe care am primit-o ieri (n.r. miercuri). Surplusul metalic nu prea are ce căuta în compoziţia acestor produse" a precizat Ionuţ Spătaru, şeful Comisariatului pentru Protecţia Consumatorului Braşov. Covrigii proveneau din loturi diferite, dar de la acelaşi producător, din judeţul Tulcea.

Inspectorii vor scoate marfa de pe piaţă. Aceasta este decizia pe care au luat-o reprezentanţii OPC în urma reclamaţiilor depuse. Mai mult decât atât, producătorii dar şi agentul economic care a comercializat covrigii cu şpan riscă amenzi de mii de lei. "Vom transmite reclamaţiile colegilor noştrii de la Tulcea, unde îşi are sediul operatorul economic, în aşa fel încât aceştia să verifice spaţiul de producţie, pentru că este inadmisibil aşa ceva. Dânşii vor aplica sancţiunile legale la Tulcea, cu privire la producător" a adăugat Spătaru. Comerciantul din Braşov va fi amendat cu o sumă între 2.000 şi 20.000 de lei pentru comercializarea acestor produse, potrivit sursei citate.

Comentarii

Ultimă oră