Sari la conținut

Vicepreşedintele PSD, Răzvan Popa, a adresat oficial, într-o conferinţă de presă o întrebare pe adresa Primăriei, pe această temă.

Împrumut pentru reabilitarea reţelei termice.

Pesedistul vrea să ştie dacă milioanele de euro împrumutate de municipalitate pentru reabilitarea reţelei termice vor afecta preţul gigacaloriei pe care care-l vor plăti braşovenii la iarnă. Răzvan Popa crede că atât Primăria, cât şi societătatea Tektron, companie din subordinea Consiliului Local, care se ocupă de distribuţia şi furnizarea de energie termică  şi apă caldă menajeră, trebuie să facă public răspunsul cât mai grabnic.

Credit împovărător de 12 milioane de euro.

În urmă cu un an , municipalitatea să lăuda că va reabilita reţelele termice cu bani europeni. Nu a făcut-o însă, ci a apelat la un împrumut împovărător.  „Atât primăria cât şi Tektron au optat pentru creditul comercial în defavoarea fondurilor nerambursabile. Din declaraţiile oficialilor Primăriei aflăm că de fapt există totuşi un proiect pentru accesarea de fonduri nerambursabile, dar care nu a fost folosit. Cineva trebuie să răspundă pentru această decizie pe care până la urmă o vor plăti braşovenii, Vorbim totuşi de 12 milioane de euro, nu de o sumă oarecare”, a spus Răzvan Popa, vicepreşedinte PSD Brașov.

Comentarii

Ultimă oră