Sari la conținut
cristian-cioaca-va-fi-arestat

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au aprobat cererea procurorilor de a-l aresta peventiv pentru 30 de zile, pe Cristian Cioacă. Poliţistul este acuzat că şi-a omorât soţia, pe Elodia Ghinescu.  Completul de trei judecători de la Curtea de Apel a luat decizia cu un scor de doi la unu.

În ultimul său cuvânt, Cioacă le-a spus judecătorilor: „Onorată instanţă, lăsaţi-mă, vă rog, să merg la copilul meu. N-am fost, vreme de cinci ani, un pericol public, nu voi fi nici de acum înainte”.

Procurorii au prezentat astăzi noile probe: s-au găsit urme de sânge aparținând victimei pe mașina de spălat, șapte urme pe ușa dormitorului, sânge sub lada de lemne. Într-un sac descoperit într-o râpă din Brașov s-a găsit un fir de păr aparținând victimei. Noutatea cea mai mare este o urmă de sânge de 50 de centimetri. Pe peretele dormitorului și în baie sunt cinci straturi de gled și lavabil. Ceilalți pereți au trei straturi. Renovarea a fost făcută în 2004, după cum au declarat muncitorii care au zugrăvit apartamentul. De asemenea, s-a găsit sânge și pe siliconul de la cada de baie. Cioacă a fost testat ci poligraful și nu a recunoscut rezultatul testului, spunând că aparatul e defect.

Decizia magistraţilor  este definitivă, Cioacă urmând să fie dus în arest. "Se va preda, nu există nicio problemă în acest sens. Acum este plecat să-şi ia copilul de la şcoală. Vom intra în instanţă pentru judecarea pe fond, unde vom discuta pe fiecare dovadă în parte", a declarat avocata lui Cristian Cioacă, Maria Vasii.

Anchetatorii au mai cerut încarcerarea lui Cioacă, în 2007, însă, în lipsa cadavrului, solicitarea a fost respinsă. Totuşi, în anul 2007, judecătorii instanţei supreme au reţinut infracţiunea de omor calificat şi au dispus ca măsură preventivă în cazul lui Cristian Cioacă interdicţia de a părăsi ţara. Cioacă a avut interdicţie patru luni, măsura nemaifiind prelungită de instanţă.

Comentarii

Ultimă oră