Sari la conținut
criza-la-corona

Echipa de fotbal, Corona Braşov, a pierdut pe prorpiul teren partida disputată în compania formaţiei UTA Arad.

După un tur de campionat excelent, fotbaliştii de la Corona nu mai reuşeşsc să câştige. După remiza de pe teren propriu cu FC Maramureş şi înfrângerea de la Bihor, a venit un nou eşec pentru elevii antrenorului Dan Bona, 0-1 cu UTA Arad. Braşovenii aveau două variante la acest joc important, pentru a rămâne favoriţi în cursa pentru promovare. O victorie sau un meci egal contra celor de la UTA, ar fi scos formaţia arădeană din calculele promovării, iar Coman şi compania ar fi fost în proprţie foarte mare cu un picior pe prima scenă a fotbalului românesc. Din păcate, socoteala de acasă nu s-a potrivit cu cea din târg, şi UTA s-a impus sub Tâmpa.

Repriză de coşmar. Braşovenii au început foarte prost jocul şi în minutul 18, UTA a deschis scorul. Monac a centrat de pe partea dreaptă, iar Laso, nemarcat la 11 metri, a plasat mingea în colţul lung al porţii apărate de Traian Marc. Chiar şi după primirea golului, braşovenii au fost incapabili să ajungă la poarta oaspeţilor. Este inadmisibil ca o echipă care are pretenţii de promovare să nu reuşeşască timp de mai bine de o oră să ameninţe poarta adversă, mai ales la un joc acasă. Ba mai mult, jucătorii Coronei nu au fost capabili să dea o centrare care să treacă de primul adversar. În aceste condiţii este foarte greu să ai pretenţii de la un meci de fotbal. După o repriză în care UTA s-a apărat, iar Corona nu a arătat nimic s-a intrat la cabine cu oaspeţii în avantaj de un gol.

Din nou ratarea de final. Repriza a doua a debutat cu Corona în atac, dar din nou, mingile nu au ajuns la atacanţii braşoveni. UTA a continuat să se apere aglomerat şi a încercat să-i surprindă pe braşoveni pe contraatac, dar din fericire Forika a făcut un nou meci bun, fiind poate singurul jucător al Coronei care se ridică la nivelul aşteptărilor. Pe finalul de partidă au început să apară şi ocaziile braşovenilor. În minutul 56, Sorin Marin a centrat din banda stângă şi Coman a trimis cu capul puţin pe lângă poartă. Pe finalul întâlnirii, jucătorii de la Corona au încercat şuturile de la distanţă, însă de fiecare dată goalkeeperul oaspeţilor a fost la post şi a respins. În minutul 90, şutul lui Ene a fost respins în faţă de portarul arădean, Horia Popa a înscris, însă golul a fost anulat corect pe motiv de offside. Ultimul minut al prelungirilor a adus o nouă ratare monumentală a jucătorilor de la Corona. La fel cum s-a întâmplat în meciul cu FC Maramureş, când Pastor a ratat pe final de meci, jucătorii Coronei au ratat ocazia de a scoate un punct după un meci foarte slab. Dâlbea a şutat din interiorul careului, portarul oaspeţilor a respins, mingea a ajuns la Marcăş care a trimis în faţa porţii de unde din doi metri Ene a trimis peste poartă. Astfel Corona a pierdut jocul cu UTA şi a rămas cu un singur punct strâns în acest retur de campionat.

Dezamăgit de rezultat. La final, tehnicianul gazdelor, Daniel Bona, era nemulţumit de modul în care elevii săi au evoluat împotriva celor de la UTA. „Am pierdut un meci foarte important. I-am atenţionat pe jucători asupra argentinianului Laso, dar ei au făcut un marcaj larg la el şi acest lucru ne-a costat. După gol am dominat jocul, dar nu am reuşit să ne creem ocazii de a înscrie. În partea secundă am încercat şi şutul de la distanţă şi astfel am mai avut câteva ocazii. Din păcate am ratat din nou pe final de meci o ocazie imensă prin Ene care nu a reuşit să înscrie din doi metri. Este păcat ca nu reuşim să ne revenim şi să ajungem la nivelul evoluţiilor din tur. Acum trebuie să mergem la Timişoara şi să încercăm să scoatem tot ce putem din acel joc”, a spus Daniel Bona.

Conducera va face o analiză. Oficialii Coronei erau dezamăgiţi la finalul partidei şi sunt conştienţi că trebuie făcut ceva pentru ca echipa să depăşească acest moment greu. „Este clar că suntem în criză. Vom face o analiză şi vom vedea ce este de făcut. Vom face o analiză şi asupra conducerii tehnice şi asupra jucătorilor, pentru că în mare echipa este aceaşi ca în turul de campionat. Este posibilă şi înlocuirea antrenorului, dar vom face deocamdată o analiză, nu vrem să luăm decizii la cald. Nu vreau să cred că Stere a contat atât de mult. Dacă e aşa îmi pare rău să-i spun, dar a stricat două echipe, pentru că nici noi şi nici cei de la Târgu Mureş nu mai jucăm nimic”, a declarat preşedintele secţiei de fotbal de la Corona Braşov, Andras Szakal.

Corona Braşov – UTA Arad 0-1 (0-1)

A marcat: Laso (min. 18)

Corona Braşov: Marc – Burlacu, Forika, Damian, Fizeşan – Ţuţu (Horia Popa 32’), Dâlbea, Vlad Munteanu, Sorin Marin (Marcăş 57’) – Coman (cpt.), Chirciu (M. Ene 66’)

Antrenor: Dan Bona

UTA Arad: Remo – Siminic, Gligor (cpt.), Supic – Neagu (Bîrză 74’), Adofo (Lazea 24’), Mărginean, Feussi – Laso, Silvăşan, Monac (C. Ene 64’)

Antrenor: Adrian Falub

Cartonaşe galbene: Forika, Dâlbea, Marcăş – Siminic, Adofo

Arbitru: Radu Perescu (Bucureşti)

Asisitenţi: V. Avram (Bucureşti), Bârleanu (Bucureşti)

Comentarii

Ultimă oră