Sari la conținut
cu-argintul-la-gat

Junioarele III de la Corona Braşov au obținut medaliile de argint ale Campionatului Național de handbal, după ce au pierdut finala cu CSS Caracal, scor 21-22 (10-13).

Încurajate din tribune de un public numeros, fetele de la Corona Brașov au intrat în teren convionse că pot câștiga medaliile de aur ale Campionatului Național. Oaspetele de la Caracal au început mai bine jocul și au condus mereu în prima repriză, intrând la cabine în avantaj de trei goluri, scor 13-10. Tîrcă și compania au revenit spectaculos în partea secundă, au egalat la 14 și s-au distanțat la două goluri, scor 16-14. Din păcate fetele de la Corona nu au reușit să mențină același ritm și oaspetele au reușit să egaleze la 18. Apoi s-a mers cap la cap până la final, cand oaspetele de la Caracal au reușit să înscrie și să câștige cu scorul de 22-21. Brașovencele au izbucnit în lacrimi și cu greu s-au putut ridica de pe parchetul sălii. Pentru Corona au marcat Sorina Tîrcă 8 goluri, Lăcătuș, 7, Berbece 3, Lopătaru 2 și Popa 1 gol. „Sigur că ne doream mai mult dar din păcate atât s-a putut acum. Am cucerit titlul de vicecampioni și nu cred că e puțin. Trebuie să le felicit pe fete pentru cum s-au dăruit și pentru modul în care au jucat acest turneu final”, a spus la final, tehnicianul brașovencelor, Dumitru Berbece. „Atât am putut astăzi. Meciul a fost câștigat de portarii lor. Ne pare rău că nu am reușit să câștigăm medaliile de aur, dar anul viitor vom fi mult mai bine pregătite și vrem să ne luăm revanșa”, a spus extrema Coronei,  Ana Maria Lopătaru. Medaliile de bronz au fost cucerite de formația din Tulcea care a trecut în finala mică de CSM Ploiești cu scorul de 27-22.

Un turneu aproape perfect. Fetele de la Corona Brașov au făcut un turneu final aproape perfect. Tîrcă și compania au dominat autoritar grupa trecând pe rând de CSS Viitorul Cluj cu scorul de 31-18, de CSM Ploiești cu 30-22 și de ACS Olimpic Târgu Mureș cu 31-22. Astfel fetele antrenate de Dumitru Berbece s-au calificat în demifinale cu maxim de puncte posibile. În penultimul act al turneului final găzduit de Sala Sporturilor „Dumitru Popescu Colibași”, brașovencele au trecut de CSS Tulcea cu scorul de 36-28. În finală, brașovencele au pierdut disputa cu CSS Caracal, scor 22-21 și au fost nevoite să se mulțumească doar cu medaliile de argint.

Sorina Tîrcă, cea mai bună jucătoare. La finalul acestui turneu final au fost decernate și câteva premii speciale. Astfel cea mai bună jucătoare a turneului și golghetera competiției a fost desemnată Sorina Tîrcă, ea reușind să înscrie 53 de goluri. „Premiile individuale nu mă încălzesc cu nimic. Îmi pare foarte rău că am pierdut această finală. Știu că este o performanță faptul că am obținut medaliile de argint, dar îmi doream foarte mult să câștigăm titlul”, ne-a declarat cu ochii în lacrimi, Sorina Tîrcă. Cel mai bun portar a fost Andreea Chetraru de la CSS Călărași. Echipa turneului finala arată astfel: portar - Andreea Chetraru (CSS Călărași); extremă stânga – Ana Maria Lopătaru (Corona Brașov); inter stâng – Sorina Tîrcă (Corona Brașov); centru – Anisa Șerban (CSM Ploiești); inter drept – Bianca Dinuț (CSSS Caracal); extremă dreapta – Diana Martiș (CSS Cluj); pivot – Mădălina Florica (CSS Tulcea).

Viitorul sună bine. Chiar dacă au fost extrem de dezamăgite la finalul meciului, brașovencele trebuie să ridice capul sus pentru că titlul de vicecampionae înseamnă o performanță extraordinară.„Este o performanță, faptul că am reușit să câștigăm medaliile de argint, având în vedere că anul trecut nici nu ne-am calificat la turneul final. Din păcate avem un gust amar, pentru că ne doream foarte mult să câștigăm titlul și chiar am fost aproape. Am intrat în teren prea sigure pe noi, am ratat foarte multe oportunități de unu la unu cu portarul și cred că acolo s-a făcut diferența. Cu siguranță în sezonul viitor ne vom lua revanșa”, a spus la final, Ana Maria Berbece, una dintre cele mai bune jucătoare ale turneului. „Sunt foarte mândră de aceste fete. Mă bucură faptul că avem un vitor în handbalul brașovean. Am mare încredere în ele și le felicit pentru tot ce au făcut. Trebuie să ridice capul sus și să meargă mai departe, pentru că nu au pierdut nimic. A fost un festival al handbalului, au făcut spectacol și sunt convinsă că dacă ar fi jucat așa cum au făcut-o în semifinale cu totul altul era scorul și deznodământul acestui turneu final”, a declarat Mariana Tîrcă, coordonatorul centrului de copii și juniori de la Corona Brașov.

Comentarii

Ultimă oră