Sari la conținut
cu-un-pas-in-liga-a-doua

FC Brașov nu a reușit să adune puncte în runda cu numărul 32 din Liga I, pierzând pe teren propriu în fața Stelei, scor 2-3 (2-1).

Pe stadionul Tineretului, galben-negrii au primit vizita campioanei en-titre Steaua București. Ambele formații aveau mare nevoie de puncte, stegarii pentru a rămâne în cursa pentru salvarea de la retrogradare, iar roș-albaștrii pentru a păstra șanse în lupta pentru titlu. Astfel jocul se anunța unul extrem de spectaculos și așa a și fost.

O repriză de vis și speranțe în tribune. Prima ocazie a aparținut oaspeților, dar lovitura de cap a lui Țucudean a fost respinsă de Daniel Mutu, cel care i-a luat locul lui Florin Iacob între buturile porții stegare. Brașovenii au reușit să deschidă scorul în minutul 10. După o fază confuză în careul stelist, mingea a ajuns la Juric care a șutat spre poartă, iar Toșca a deviat decisiv balonul în poarta lui Cojocaru. Era 1-0 pentru stegari iar suporterii, veniți în număr mare la stadion, sperau că trupa condusă de Szabo poate câștiga jocul cu Steaua. Din păcate avantajul stegarilor nu a durat decât șapte minute. După șutul lui Stanciu care a ocolit poarta brașoveană, căpitanul Stelei, Cristi Tănase, a trimis o ghiulea de la 25 de metri care s-a oprit în plasa porții apărate de Mutu. Astfel în minutul 16 tabela arăta scorul de 1-1. Steaua a continuat să-și creeze ocazii importante la poarta brașoveană, dar Mutu a fost la post la șutul lui Tănase din interiorul careului, iar Varela, Țucudean, Chipciu, Iancu și Stanciu nu au găsit spațiul porții stegare. În minutul 29, FC Brașov trece din nou în avantaj pe tabela de marcaj. Țîră a scăpat spre poarta oaspeților, l-a păcălit ușor pe Toșca și a trimis mingea printre picioarele lui Cojocaru în poarta Stelei. Cu cinci minute înainte de finalul primei reprize, brașovenii puteau să se distanțeze pe tabela de marcaj. Cristi Ganea a executat surprinzător o lovitură de la colțul terenului, mingea a ajuns la Novakovic care de la 13 metri a trimis peste poarta bucureștenilor. Până la finalul primei reprize nu s-a mai remarcat decât centralul Alexandru Tudor, care a pus punct reprizei după doar 41 de minute. „Brad Pitt” Tudor și-a dat seama repede de gafă și a rechemat echipele pe teren pentru încă patru minute de fotbal. Astfel l-a pauză s-a intrat cu FC Brașov în avantaj, scor 2-1.

Călăul Rusescu. Repriza secundă a început cu o dublă ocazie imensă a brașovenilor care puteau încheia soarta meciului încă din minutul 50. Aganovic l-a lansat perfect pe Bencun dar șutul acestuia a fost respins de Cojocaru. Mingea a ajuns la Țîră care deranjat de Toșca nu a reușit să trimită mingea în poarta goală. În minutul 52, Costel Gâlcă se hotărăște să-l introducă pe teren pe Raul Rusescu. După o ratare a lui Toșca la o greșeală a lui Mutu, a ieșit la rampă Rusescu. În minutul 70, Tănase i-a pasat perfect vârfului ce a trecut și pe la Sevilla, iar acesta a înscris simplu de la 10 metri, restabilind astfel egalitatea. După alte 7 minute Rusescu a reușit dubla și a închis tabela la scorul de 3-2. Astfel Steaua continuă lupta pentru titlu, în timp ce șansele ca FC Brașov să evolueze și în sezonul viitor pe prima scenă a fotbalului românesc sunt tot mai mici.

Frustrare în tabăra brașoveană. La finalul meciului cu Steaua, tehnicianul Adrian Szabo era dezamăgit de rezultatul final.Trebuie să analizăm jocul şi să vedem ce am greşit, să ne facem autocritica. Să conduci Steaua de două ori şi să ai şi alte ocazii mari și să nu reușești să câștigi măcar un punct….este frustrant, foarte frustrant. Nu ne vom mai întâlni de multe ori cu asemenea meciuri. Am jucat de la egal la egal cu Steaua. Atâta timp cât nu am reușit să câștigăm toate cele trei puncte, vina este şi a mea. Nu am calculat încă ce şanse mai avem pentru a ne salva de la retrogradare. Noi vom juca fiecare meci care a mai rămas doar la victorie, dacă va fi să ieşim de pe prima scenă a fobalului românesc trebuie să o facem cu fruntea sus", a spus tehnicianul galben-negrilor, Adrian Szabo.

Comentarii

Ultimă oră