Sari la conținut

Cum a fost la deschiderea FOTE 2013 (galerie foto)

cum-a-fost-la-deschiderea-fote-2013-galerie-foto

Festivalul Olimpic al ­Tineretului European a fost deschis duminică seara în faţa a peste 3000 de spectatori

Festivitatea de deschidere a Festivalului Olimpic al Tineretului European a început, duminică seară, cu intonarea imnului naţional şi cu parada delegaţiilor ţărilor participante, la eveniment asistând premierul Victor Ponta, fostul ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, senatorul Petre Roman, preşe­dintele Consiliului Judeţean Braşov, Aristotel Căncescu, reprezentanţi ai autorităţilor locale și numeroase per­so­nalități din lumea sportului, prin­tre care Ilie Năstase, Ioan Țiriac, Mihai Covaliu, Rareș Dumitrescu, Laura Badea, Ivan Patzaichin sau Violeta Beclea Szekely.
Imnul național a fost intonat de către corul de copii Unison. Cele 45 de delegaţii, în frunte cu Grecia au fost aplaudate îndelung de către cei prezenţi pe arena Liceului cu Program Sportiv „Ion Ţiriac” din Braşov.
Preşedintele Comitetului de Organizare FOTE 2013, George Scripcaru, primarul Braşovului, a deschis seria discursurilor oficialităţilor.
De asemenea, s-au adresat publicului preşedintele Comitetului Olimpic European, Patrick Hickey, dar şi preşedintele Comitetului Olimpic Internaţional, Jacques Rogge.
Premierul Victor Ponta, prezent la festivitate, a declarat deschisă ediţia de iarnă a Festivalului Olimpic al Tineretului European. „Îmi revine deosebita onoare de a declara deschisă a unspre­zecea ediţie a Festivalului Olimpic al Tineretului European”, a spus Ponta atât în limba română cât şi în limba engleză.
Traseul torţei. După discursuri, în arena Liceului Sportiv din Braşov şi-a făcut apariţia drapelul olimpic purat de hocheiştii de la Corona Braşov. Drapelul a fost arborat, iar la Braşov şi în România s-a auzit pentru prima dată imnul olimpic. Flacăra olimpică a fost purtată apoi de la Primăria Braşov până la arena Liceului Sportiv de patru sportivi şi foşti sportivi: Iulia Maria Sasu, Nicolae Dudu, Vlad Ionescu şi Iulian Pîtea. La intrarea pe arena de sub Tâmpa, flacăra a fost preluată de sabrerul Rareş Dumitrescu. El i-a înmânat torţa antrenorului său Mihai Covaliu, cel care a avut privileagiul de a aprinde flacăra olimpică.
În final, sportivii, arbitrii şi antrenorii au depus jurământul. Ceremonia de deschidere a Festivalului Olimpic al Tineretului European s-a încheiat cu concertele susținute de trupa Sensor şi de Inna, dar și cu un foc de artificii.

FOTOGALERIE: DAN GRIDEAN

Comentarii

Ultimă oră