Sari la conținut
cum-afli-gratuit-daca-ai-hepatita

Mii de români vor afla gratuit dacă sunt bolnavi de hepatită B sau C, în cadrul campaniei “Împotriva hepatitei alături de pacienţi”.
În cadrul programului lansat miercuri de Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice din România (APAH-RO), vor fi făcute 9.000 de analize pentru depistarea hepatitei B, destinate celor care prezintă riscul să fi contactat boala. Aceştia vor putea beneficia de testare gratuită în baza unui cupon pe care îl primesc de la medicul de familie.
La program participă 100 de medici de familie din Bucureşti şi 180 din cele şase judeţe incluse în campanie: Prahova, Bacău, Mureş, Gorj, Buzău şi Braşov.
Sunt vizate persoanele care au tatuaje, piercinguri şi în cazul cărora se constată probleme hepatice. De asemenea, românii care au fost operaţi sau au primit transfuzii de sânge înainte de 1992 pot cere testarea.
Orice persoană care se încadrează în grupele de risc menţionate în program şi doreşte să se testeze se poate înscrie prin e-mail la adresa hepatobv@gmail.com sau apelând Call Center-ul APAH-RO 0268.474.400 (tasta 1, apel cu tarif normal, de luni pînă vineri, între orele 10.00 – 16.00), menţionînd numele, un număr de telefon pentru contact şi medicul de familie la care este înscris. Astfel, va fi anunţat când îşi poate ridica voucherul cu care se va prezenta la laborator, pentru a beneficia de testare gratuită. Mai multe detalii aici pe site-ul hepato.ro

Comentarii

Ultimă oră