Sari la conținut

Cum comemorează Brașovul „25 de ani de la Revoluție”

cum-comemoreaza-brasovul-25-de-ani-de-la-revolutie

Asociația Luptătorilor, Răniților și Urmașii Eroilor „Brașov Decembrie 1989” organizează o serie de manifestări cu ocazia împlinirii a 25 de ani de la victoria Revo­lu­ției române din Decembrie 1989.
În această săptămână se vor ține în liceele brașovene simpozioane cu tema „Locul și importanța Orașului Martir Brașov în Revoluția română din Decembrie 1989” la care vor participa reprezentanți ai asociației.
Aceste simpozioane vor avea loc la Colegiile „Andrei Șaguna”, „Nicolae Titulescu”, „Unirea” și „Andrei Bârseanu”.
Sâmbătă, 20 decembrie, începând cu ora 9.00, la Bazinul Olimpic de Înot, are loc Cupa 22 Decembrie 1989 la natație, ediția a XX-a, la care vor participa 150 de concurenți. Intrarea este gratuită.
Duminică, 21 decembrie, de la ora 17.00, se va desfășura o defilare cu torțe a urmașilor, răniților și luptătorilor din Decembrie 1989 pe traseul (sediul Asociației - str. G Barițiu, nr.1) - str. Republicii - Troița din fața Prefecturii). La eveniment sunt invitați să participe și cetățenii Bra­șovului.
Luni, 22 decembrie, la ora 10.00, la Troița din fața Prefecturii vor avea loc un ceremonial militar și o depunere de coroane.
Ulterior, la Cimitirul eroilor Re­voluției Române din Decembrie 1989, se vor organiza un ceremonial religios și militar. Reprezentanții Asociației, ai insti­tuțiilor publice locale și județene, ai Armatei, ai Poliției, ai Jandarmeriei, ai Partidelor Politice, vor depune coroane ca semn de omagiu pentru martirii Brașovului din Revoluție.
La final, membrii Asociației vor împărți pachete.

Comentarii

Ultimă oră