Sari la conținut

Cum îl obişnuieşti pe cel mic să se spele pe dinţi

cum-il-obisnuiesti-pe-cel-mic-sa-se-spele-pe-dinti

De cand copilasului tau i-a aparut primul dintisor si pana acum, tu ai fost cea responsabila cu igiena sa orala. Totusi, vine o varsta la care este mai bine ca micutii sa fie incurajati sa faca singuri anumite activitati. Printre acestea se numara si spalatul pe dinti.

Poate ti se pare ciudat si te intrebi “Cum va reusi puiul meu sa se spele singur pe dintisori cand eu inca il plimb in carucior? Nu este prea mic? Ei bine, mamico, nu este prea mic. Este indicat de catre medicii stomatologi sa introduci pasta si periuta de dinti in rutina de seara si de dimineata a copilului, inca de dinainte ca acesta sa implineasca doi anisori. Nu iti va fi usor sa il obisnuiesti, dar daca urmezi cateva sfaturi simple, vei face acest proces mai usor pentru amandoi.
 
Cum iti obisnuiesti copilasul sa se pele pe dinti

Probabil ai auzit si tu povesti despre cat de greu le este unor parinti sa isi invete copiii sa se spele pe dinti sau despre cat de mult se opun micutii acestui obicei sanatos. Ei bine, in aceste cazuri, vinovatii sunt parintii. Copilasul nu intelege importanta spalatului pe dinti, deci este de datoria mamei sau a tatalui sa ii explice de ce este benefic si sa transforme totul intr-o activitate distractiva. Iata cum poti sa iti ajuti piciul sa capete obiceiul de a se spala pe dintisori:

  • ·  Cu cat mai repede, cu atat mai bine – daca iti inveti copilasul de mic sa se spele zilnic pe dinti, cresc sansele ca acesta sa introduca periajul dentar in rutina zilnica. Daca astepti prea mult, cel mic va capata mai greu acest obicei si nu va intelege de ce trebuie sa faca aceasta schimbare brusca in rutina cu care este obisnuit deja
  • ·  Alege periuta de dinti potrivita si o pasta de dinti pentru copii – Pe piata exista modele concepute special pentru dintisorii celor mici (moi, colorate, usoare) si paste de dinti cu arome pe placul copiilor. In plus, pasta pentru copii nu contine fluor, deci nu exista niciun pericol daca acesta o inghite accidental

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO.

Comentarii

Ultimă oră