Sari la conținut

Cum își taie tinerii singuri șansele la carieră: aplică haotic la zeci de joburi

cum-isi-taie-tinerii-singuri-sansele-la-cariera-aplica-haotic-la-zeci-de-joburi

Tinerii romani isi doresc sa munceasca pentru ca au nevoie de bani, insa comit greseli importante inca din primii pasi pe care ii fac in piata muncii. Ei aplica lunar la zeci de pozitii, majoritatea care nu se potrivesc profilului lor, se feresc de un interviu "pe bune" si aleg calea simpla a recomandarilor, iar atunci cand obtin un job il schimba dupa cateva luni, tentati de cateva sute de lei in plus.

Tinerii romani incep sa isi caute un loc de munca inainte de a implini 20 de ani si tintesc locuri de munca sigure si salarii fixe. „Tinerii de astazi vor sa munceasca. Desi sunt usor derutati si confuzi, usor speriati si inca «necopti», nevoia de bani ii impinge spre primul job. De regula, pe la 19-20 de ani studenti incep sa se intereseze printre cunoscuti despre un job nu foarte solicitant, cu program relativ flexibil si cu salariu fix. Cei care aleg munca in detrimentul studiilor se angajeaza, de regula, mai devreme, undeva intre 17 si 20 de ani. Acestia cauta job-uri mai aplicate, fizice sau de suport. Cauta, de asemenea, un loc de munca sigur, care sa le asigure un salariu lunar constant", a declarat pentru wall-street.ro Elena Popa senior consultant in cadrul companiei de recrutare Adecco Romania.

In general, tinerii cauta un loc de munca in randul cunoscutilor, bazandu-se in primul rand pe recomandarile acestora, si prin intermediul site-urilor de recrutare. Ideea de interviu fata in fata ii sperie.


Citeste mai mult pe: wall-street.ro

Comentarii

Ultimă oră