Sari la conținut

Cum ne îmbrăcăm în funcţie de tipul de siluetă

Sunt puţine femei în lume care se declară mulţumite de silueta pe care o au. Există două opţiuni:  putem să ne modificăm silueta prin exerciţii fizice sau, dacă nu avem perseverenţa necesară, putem măcar să ne îmbrăcăm cu haine potrivite siluetei pe care deja o avem pentru a arăta foarte bine şi a-i fascina pe cei din jur.

Există mai mulţi factori de care trebuie să ţinem cont atunci când ne alegem hainele şi cel mai important este raportul dintre lăţimea şoldurilor, talie şi bust. Astfel, funcţie de acest raport avem mai multe tipuri de siluete:
1. Silueta tip clepsidră. La acest tip de siluetă şoldurile şi bustul au aproximativ aceleaşi dimensiuni iar talia este foarte bine evidenţiată. Este silueta ideală şi pentru a o pune în valoare formele trebuie accentuate şi talia bine subliniată. Putem deci purta haine strâmte, mulate sau chiar drepte, care cad frumos pe lângă corp, decolteuri adânci sau medii, curele strânse pe talie. Trebuie evitate hainele largi, care nu îţi avantajează deloc formele, bluzele pe gât, fustele cu pliuri mari, pantalonii exagerat de conici.
2. Silueta tip triunghi inversat. La acest tip bustul şi umerii sunt mai laţi decât şoldurile, şi talia este bine definită. Multe persoane cu această conformaţie au picioarele lungi şi subţiri şi posteriorul plat. Pentru a compensa şoldurile înguste se pot purta: pantaloni evazaţi, fuste şi rochii în A, rochii bufante scurte sau medii. Pentru partea superioară a corpului se recomandă bluze cu mâneci drepte, mâneci trei sferturi, decolteuri adânci sau medii, sutiene fără bureţi. Trebuie evitate: bluzele cu umeri proeminenţi, accentuaţi, care îi evidenţiază şi mai tare, bluzele pe gât, fustele şi pantalonii conici.
3. Silueta tip pară. Se caracterizează prin faptul că partea superioară a corpului este vizibil mai subţire decât şoldurile. Umerii sunt de obicei înguşti, iar picioarele sunt mai scurte decât torsul. Coapsele sunt pline, iar posteriorul este bombat, bine definit. Este bine să purtăm: sutiene cu bureţi (mai ales dacă sânii sunt mai mici), bluze cu maneci scurte şi cu umeri bufanţi, decolteuri medii sau bluze pe gât, haine şi accesorii care îţi accentuează talia, rochii şi fuste drepte, pantaloni drepţi. Este bine să fie evitate: hainele mulate în partea de sus, hainele care îţi îngroaşă şoldurile, fustele în cloş şi pantalonii conici.
4. Silueta rectangulară. Este silueta cu dimensiuni foarte apropiate între şolduri, talie şi bust. Talia nu este evidenţiată aproape deloc, braţele şi picioarele sunt proporţionate. Bustul este mic sau mediu, iar posteriorul este plat.  Este recomandat să purtăm: haine care cad pe lângă corp, fără a fi prea strâmte, rochii cu mâneci scurte sau fără mâneci, decolteuri medii sau bluze pe lângă gât, pantaloni uşor evazaţi, fuste în A scurte sau medii. Este bine să fie evitate: hainele mulate pe corp, decolteurile adânci, pantalonii cu talie înaltă, fustele strâmte.
5. Silueta ovală. Se defineşte printr-un aspect rotunjit în totalitate, în special în zona abdomenului. Talia nu este definită, este posibil să existe colăcei, iar şoldurile şi coapsele sunt şi ele destul de pline, deşi mai înguste decât partea superioară a corpului. Astfel putem purta: gulere mari care atrag privirea spre umeri, haine lejere care stau pe lângă corp, bluze şi rochii care subţiază talia, pantaloni drepţi, rochii şi fuste drepte sau puţin evazate. Nu este recomandabil să se poarte haine mulate pe corp, jachete cu revere mari, curele late, haine cu încreţituri, fuste şi pantaloni strâmţi sau conici.
6. Silueta diamant. Diferenţa faţă de silueta ovală constă în faptul că abdomenul este destul de masiv şi destul de sus iar colăceii sunt mai evidenţi. Talia este mai pronunţată decât şoldurile şi bustul. Bustul şi umerii pot fi mai înguşti decât şoldurile. Posteriorul este de cele mai multe ori plat. Hainele care se recomandă a fi purtate sunt cam aceleaşi ca şi pentru silueta ovală.

Comentarii

Ultimă oră