Sari la conținut
cum-sa-faci-cea-mai-buna-piftie-de-craciun-

Tradiţionala răcitură de porc sau piftie din carne de porc, aromată cu usturoi, fină şi gustoasă, închegată fără să folosim pliculeţe cu gelatină, nu ar trebui să lipsească de pe masa de Crăciun. O gospodină cu experienţă din Bucureşti ne-a dezvăluit care este greşeala pe care nu trebuie să o facem pentru ca piftia să tremure ademenitor şi invitaţii să o savureze cu cea mai mare plăcere.
Ingrediente:

jumătate de căpăţână de porc

2 „adidaşi“ de porc

câteva bucăţi de şorici

2 morcovi (opţional, pentru un gust puţin dulce)

rădăcină de ţelină

o linguriţă boabe de piper

sare

5-6 căţei de usturoi

Mod de preparare:

puneţi apă suficientă de la bun început  Căpăţâna de porc se taie în bucăţi potrivite, iar într-o oală încăpătoare se pun la fiert urechi, rât, bucăţi de carne şi şoriciul, oase de rasol, adidaşi de porc, dar şi morcovii întregi şi bucăţile de ţelină, puţină sare şi boabele de piper. Important este ca apa să acopere bine carnea, pentru că nu aveţi voie să completaţi cu apă după ce aceasta se va evapora în timpul fierberii, ne sfătuieşte Elisabeta Stoica din Bucureşti, gospodină cu zeci de ani de experienţă. Citește continuarea pe adevarul.ro .

Comentarii

Ultimă oră