Sari la conținut

Cum să faci cumpărături împreună cu copilul

cum-sa-faci-cumparaturi-impreuna-cu-copilul

Cine are copii știe cât de dificil e să mergi cu ei la cumpărături, mai ales dacă vorbim despre haine sau încălțăminte, nu jucării, unde intervine altă problemă. Asta pentru că ei sunt tot timpul în mișcare, nu au răbdare și nu le place să probeze.

Atunci când vine vorba despre incaltaminte de copii pentru primavara, cel mai bine este să îți faci temele de acasă. Ca să-i implici și pe ei, alegeți împreună culoarea și modelul preferat. Iată câteva lucruri de care ar trebui să ții cont:

         - Pentru că majoritatea producătorilor oferă mărimea și în centimetri, ideal este să măsori talpa copilului, stând în picioare, eventual tălpica pantofului pe care deja îl poartă. Noua pereche trebuie să fie cu 1 cm mai mare decât actuala. Rapiditatea cu care le crește piciorul te poate face să cumperi un model care este mult mai mare, evident, din dorința de a optimiza costurile.

         - Nu uita că trebuie să ții cont și de aspectul piciorului copilului. Cei mici au picioarele mai “pufoase”, așa că au nevoie de un model mai lat, fără cusături rigide.

         - Verifică să aibă talpa flexibilă, care să nu denatureze mersul în formare al copilului, dar și să ofere aderență și stabilitate.

       - Dincolo de design, optează pentru materiale naturale precum pielea sau bumbacul, care să lase piciorul să respire. Ține cont că pielea copiilor este foarte sensibilă și se poate irita sau răni ușor.

         - Alege modele care se încalță rapid, de exemplu cele cu velcro sau elastic.

Chiar dacă petrec mult timp cu copiii, mămicile își doresc să fie frumoase și vor să arate bine atunci când ies împreună cu familia în oraș. Deși poate nici ele nu mai au la fel de multă răbdare, o partidă de shopping de haine este ceva de nerefuzat.

Haine


Dacă nu te simți confortabil cu noua siluetă, optează pentru un tricou mai larg și o pereche de jeanși pentru a ascunde micile imperfecțiuni. Sau alege o rochie midi cu imprimeu vesel, care să distragă atenția de la kilogramele în plus.

Norocoasele care și-au recuperat rapid silueta pot să aleagă rochii care să le marcheze talia și, de ce nu, pantaloni scurți.

Până la urmă, este foarte important cum te simți. Optează pentru haine în trend, care sunt în primul rând confortabile și îți oferă libertate de mișcare.

Și pentru că urmează zile însorite, poți să te bucuri de haine colorate, care îți vor da o stare de bine, lăsându-te să visezi la vacanțe cu ape turcoaz și plaje cu nisip auriu.

Comentarii

Ultimă oră