Sari la conținut

Cartea de bucate scrisă de Alteţa Sa Regală Principesa Margareta a României va fi lansată şi la Braşov, sâmbătă, de la ora 16.00, la Târgul Internaţional de Carte „Libris”. La eveniment va vorbi despre carte şi istoricul Adrian Cioroianu. Doritorii vor putea achiziţiona cartea cu 40 de lei.
Reţete recomandate de regi. Pentru a aduna reţetele, Margareta a României a scris scrisori detaliate rudelor, cerându-le reţete preferate şi fotografii. Rezultatul demersului este o colecţie de mâncăruri recomandate de Regele Mihai şi Regina Ana ai României, Regina Sofia a Spaniei, Regina Silvia a Suediei, Prinţul Charles, Principele Alexandru II şi Principesa Ecaterina ai Iugoslaviei şi Serbiei, Principesa Astrid a Belgiei şi Arhiducele Lorenz al Austriei, Principele Jean şi Principesa Philomena ai Franţei etc.
Gătite la Palat. Decizia Principesei de a aduna reţetele regale are drept scop consemnarea în istorie a unor mâncăruri care, altfel, ar dispărea în timp, aşa cum s-a întâmplat cu multe reţete regale din perioda bunicilor Principesei Margareta. Fiecare mâncare prezentată are propria poveste, iar pentru a se asigura că reţeta este delicioasă, Principesa a gătit-o şi a îmbunătăţit-o personal, în bucătăria de la Palatul Elisabeta, ajutată de maestrul bucătar al Palatului, Eugenia Ilie.
Reţetele Reginei Elena. Primele reţete prezentate în volum au fost gătite de bunicile Principesei: bunica paternă, Regina Elena a României, şi Principesa Margareta a Danemarcei.

Comentarii

Ultimă oră