Sari la conținut

Cum să scapi de pietrele de la rinichi fără operaţie

cum-sa-scapi-de-pietrele-de-la-rinichi-fara-operatie

Un tratament modern permite înlăturarea lor fără incizie şi fără anestezie. Este vorba despre o intervenţie recomandată indiferent de vârstă. Litotritia extracorporeală ESWL se numeşte noul tratament simplu al pietrelor de la rinichi, numite şi calculi renali. Este vorba despre o procedură modernă, neinvazivă, ce nu necesită anestezie şi se poate aplica pacienţilor indiferent de vârstă.

Cum se desfăşoară tratamentul?


Pietrele la rinichi sunt sfărâmate fără incizii sau intervenţie endoscopică, prin aplicarea undelor mecanice, acestea fiind ulterior eliminate din organism pe cale naturală. Această tehnică este puţin dureroasă, în multe cazuri fiind efectuată chiar fără anestezie, durează în jur de 45-60 de minute şi nu necesită întotdeauna internarea pacientului, explică Dr. Vitalie Mogoreanu, medic urolog în cadrul Spitalului Sf. Constantin din Braşov.

Potrivit specialistului, rata de succes a acestui tip de intervenţie este foarte mare, astfel că între 75% şi 90% dintre pacienţii cu litiază renală sunt supuşi tratamentului extracorporeal cu unde de şoc.

CITEȘTE MAI MULTE PE: eva.ro

Comentarii

Ultimă oră