Sari la conținut
cum-sarbatoresc-brasovenii-ora-pamantului-

Sâmbătă suntem invitaţi să stingem lumina timp de 60 de minute! Pe 23 martie, între orele 20.30 - 21.30, oameni şi instituţii de pe tot globul se vor uni pentru a stinge luminile în peste 6.500 de oraşe. O campanie unică în istorie, care în 2010 a reuşit să atragă peste 1 miliard 300 de milioane de oameni din 128 de ţări – Earth Hour.
Braşov, mobilizare pe Facebook. La Braşov, mobilizarea se face pe Facebook.  Susţinătorii campaniei vă invită să vă alăturaţi acţiunilor desfăşurate de Centrul de Voluntariat în Braşov. „La ora 19:30, ne vom întâlni în faţa Camerei de Comerţ Braşov, de unde vom porni într-o tură cu bicicletele (decorate cu beţe fosforescente) pe traseul Centrul Civic - strada Iuliu Maniu - strada Nicolae Iorga - Aleea După Ziduri - Parcul Gheorghe Dima - strada George Bariţiu - Piaţa Sfatului. Turului cu bicicletele i se vor alătura cei de la Braşovul Pedalează. În intervalul 20:30-22:00, va avea loc în Piaţa Sfatului, după oprirea iluminatului public, un mini spectacol cu biciclete, se vor aprinde lumânări, se va cânta la chitară, vor fi lansate lampioane luminoase, de asemenea vor veni şi cei de la Hypnosis care vor realiza o demonstraţie pirotehnică. În cazul în care nu vă puteţi alătura acţiunilor derulate în Piaţa Sfatului, puteţi sărbători Ora Pământului şi de acasă: stingeţi toate luminile, scoateţi din priza aparatele electrocasnice, aprindeţi o lumânăre şi bucuraţi-vă de o oră „uplugged”, alături de cei dragi”, se arată în mesajul de mobilizare postat pe Facebook.
Provocarea 2013 – „MAI MULT”.  În 2013, provocarea adresată susţinătorilor Earth Hour este să facă MAI MULT – să-şi ia angajamentul de a-şi schimba stilul de viaţă, pentru a reduce impactul negativ asupra planetei.

Timişoara - capitala Earth Hour 2013.  Timişoara a fost desemnatã capitala României pentru evenimentul global Ora Pãmântului 2013. Sute de voluntari au luptat pentru acest titlu. Au reuşit sã adune 3.600 de kilograme de pet-uri şi au devansat celelalte douã oraşe care au fost în competiţie: Ploieşti şi Botoşani. Anul trecut, Timişoara a fost surclasatã de Bistriţa, care a strâns peste 16 mii de kg de PET-uri. Acum, oraşul de pe Bega şi-a luat revanşa şi va da startul evenimentului Ora Pãmântului 2013 în România.

Istoria Earth Hour. Australia, 31 martie 2007, peste 2.2 milioane de oameni şi 2000 de sedii de companii din Sydney au stins luminile pentru o oră, ca semn al conştientizării problemei schimbărilor climatice. Mii de oameni au ieşit atunci pe străzile oraşului, sărbătorind Pământul în diferite feluri: petreceri şi concerte fără surse de electricitate, observaţii astronomice, picnicuri în familie la lumina lumânării. Bazat pe îndemnul de a stinge lumina pentru o oră, Earth Hour a devenit în timp foarte scurt un eveniment global anual, marcat în ultima zi de sâmbătă din luna martie, care este foarte aproape de echinocţiu, astfel încât toate oraşele au parte de întuneric în intervalul 20:30-21:30.

Comentarii

Ultimă oră