Sari la conținut

Luminiţele colorate, brazii îmbodobiţi ca în poveşti şi un oraş vopsit în albul zăpezii fac  sărbătoarea Crăciunului să devină specială.Dar ce ar fi Crăciunul fără toate acestea? Cum ar fi Crăciunul în beznă totală? Mulţi dintre noi nici nu vrem să ne imaginăm, alţii în schimb nu au încotro.
Persoanele nevăzătoare nu văd nimic din ceea ce aduce plus de farmec acestei perioade, însă cu siguranţă magia şi bucuria Crăciunului se regăsesc în fiecare dintre ei prin trăiri şi bineînţeles prin iubirea celor din jur, a celor dragi. Una dintre aceste persoane este Ionela Zauner, o tânără braşoveancă ce şi-a pierdut văzul complet, acum patru ani, din cauza unei complicaţii de diabet.
Povestea unei învingătoare.  Luminiţele şi toată lumea exterioară a început să dispară treptat din privirea Ionelei, din 2007.  „De atunci, întreaga mea viaţă s-a schimbat, absolut totul“, povesteşte Ionela.
Totul s-a transformat încet, încet, în întuneric şi odată cu el au început să se stingă şi visele Ionelei. Voia să devină profesoară pentru că îi plac foarte mult copii. Se lăsase de job pentru a se înscrie la o facultate de Pedagogie, dar nu a mai fost să fie. „Lucrurile se fac cu drag atunci când vezi, nu când nu vezi, pentru că nu te poti bucura în totalitate de viaţă. Insă când familia este aproape, lucrurile se schimbă“, spune Ionela. Şi, într-adevăr, familia i-a fost alături şi a sprijinit-o foarte mult pe Ionela de când şi-a pierdut vederea. Întreaga poveste a Ionelei o veţi afla la Stirile MIX, în jurnalul special de Crăciun. (S.F.)

Comentarii

Ultimă oră