Sari la conținut

Cum se distrează copiii într-o tabără medievală

Cum era viaţa la curte, ce înseamna să fii un cavaler neînfricat dar şi cum trebuia să se comporte o domniţă sunt doar câteva dintre lucrurile pe care le învaţă mai mulţi puşti vara acesta. Ei sunt participanţi la taberele medievale organizate la Moeciu. Elevii se bucură astfel de două ori pentru că, unu, sunt în vacanţă şi doi învaţă tot felul de lucruri din evul mediu.

Însă copiii din tabară nu au doar program de distracţie,  ci şi de muncă. "În tabăra noastră există 5 ateliere pictură şi heraldică medievală, tir cu arcul, scrimă cu spada medievală, realizarea manuală a hârtiei şi teatru medieval. Avem de asemenea 3 serii de engleză organizate în colaborare cu Shakespeare Schoole din Bucureşti în care se face deprinderea englezei cu elemente medievale" a spus  Laurenţiu Constantin, organizator tabără medievală.

"Cursurile de engleză sunt structurate pe 2 ore, prima oră constă în curs de limbă în care învaţă diverşi termeni din perioada medievală, gestică. De exemplu,  au învăţat cum să facem o reverenţă. Iar a doua oră copiii se  pregătesc pentru o piesă pe care o vor pune în scenă la sfârşitul taberei" a spus Cornelia Cipanu, profesoară de engleză.

Fie fete,  fie băiaţi, elevii participă la toate cursurile din cadrul taberei cu acelaşi entuziasm, iar una dintre activităţile lor preferate este trasul cu arcul.  "La tir cu arcul copiii învaţă cum să ţină corect un arc în mână, cum să pună săgeata în arc, cum se ţinteşte perfect după care de-a lungul săptămânii ne chinuim să nimerim punctul alb din mijlocul ţintei" explică cavalerul Xender, instructor de tir cu arcul.
Că le place tabara, o spun însuşi copiii, iar impresiile lor sunt mai mult decât bune. " Mi-a plăcut aseară când am învăţat să dansăm dansuri medievale" a spus o fetiţă.  "Este foarte amuzant şi departe de oraşul poluat şi murdar. Cel mai mult îmi place să trag cu arcul pentru că mi-am luat arc şi acasă" a spus un băieţel.

Organizatorii taberei medievale spun că interesul părinţilor şi al puştilor pentru astfel de activităţi estivale este în continuă creştere. Cei ce doresc să-şi trimită copiii într-o astfel de tabără trebuie să ştie că preţurile pot ajunge până la 1.400 de lei, în acestă sumă fiind incluse cazarea, mesele, cursurile şi toate materialele folosite pe durata săptămânii medievale.  S.F.

Comentarii

Ultimă oră