Sari la conținut
cum-se-fac-operatiile-azi-in-spitalele-de-stat

Cum e să operezi astazi în spitalul public din România? Senatorul Marius Neculoiu , chirurg urolog, a raspuns la această întrebare în cadrul emisiunii Mix Actual, realizată de Onelia Pescaru la Mix TV.

"Nu aşa rău cum spune presa, susţine Marius Neculoiu. Sunt lipsuri multe, dar nu este mai rău ca acum câţiva ani. Doar presa e focusată să facă anti-reclamă spitalelor de stat, favorizând zona privată. Sub presiunea DNA , care mai saltă câte un chirurg din când în când pentru şpagă- deşi e o diferenţă imensă între condiţionarea actului medical şi recunoştiinţa pacienţilor- medicii vor lua două direcţii: privatul ( pe care şi-l permit cam 10%/ din români !) sau emigrarea în ţări care ştiu să-i preţuiască, prin leafă şi statut. Care ar fi soluţia? Măcar o treime din salariul unui medic din occident pentru medicii români !! Acum au o zecime!" - mai spune Marius Neculoiu.

El îmbracă în continuare halatul alb în spitalul în care soţia lui, Daniela Neculoiu , este manager, Spitalul Judeţean Braşov .

Comentarii

Ultimă oră