Sari la conținut

UPDATE: Ploi torențiale până vineri. Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

cum-va-fi-vremea-in-urmatoarele-doua-saptamani--(1)

UPDATE:

Meteorologii au emis o atenționare de ploi torenţiale, valabilă în toată ţara, care a intrat în vigoare marţi, la ora 17 şi rămâne valabilă până joi, la ora 23.

Potrivit meteorologilor, intervalul anunţat este caracterizat de averse torenţiale, descărcări electrice şi pe arii restrânse grindină. Începând de astăzi după-amiază, fenomene specifice instabilităţii atmosferice se vor semnala în cea mai mare parte a ţării.

În intervale scurte de timp sau prin cumulare se vor înregistra cantităţi de apă ce vor depăşi izolat 40 l/mp.

În majoritatea regiunilor, vor fi și intensificări temporare ale vântului, ce vor lua şi aspect de vijelie, cu viteze la rafală ce vor depăşi 60 km/h.

-----

Regimul termic va fi în scădere pe durata următoarelor două săptămâni, minimele zilei scăzând până la 8 grade, iar ploile însemnate cantitativ vor fi din ce în ce mai prezente în majoritatea regiunilor, atât în intervalul 19 - 22 septembrie, cât şi după 27 septembrie.

Potrivit estimărilor Administraţiei Naţionale de Meteorologie, valabile pentru perioada 18 septembrie - 1 octombrie, în Transilvania, vremea se va răcori apreciabil din 21 septembrie, astfel că mediile valorilor termice diurne vor scădea spre valori de 14 grade.

Din 25 septembrie este estimată o creştere a temperaturilor ce se vor putea situa în mare parte din timp peste normele sfârşitului de septembrie, cu până la 22 de grade ziua şi minim 6 grade noaptea.

În plus, până pe 22 septembrie ploile se vor semnala pe arii extinse şi local vor fi mai importante cantitativ, urmând ca probabilitatea de ploaie să fie din nou în creştere spre sfârşitul lunii.

Comentarii

Ultimă oră