Sari la conținut
cupa-muschetarului-la-prima-editie-

Râşnovul a găzduit una dintre cele mai importante competiţii de scrimă la sabie pentru cadeţi şi speranţe. Copiii născuţi în 1999 şi 2000 s-au luptat pe planşele Şcolii Gimnaziale nr. 3 din Râşnov sub privirile lui Rareş Dumitrescu.

La întrecerea desfăşurată în Şcoala Gimnazială nr. 3 au fost prezenţi peste 100 de copii. Aceştia au venit de la toate cluburile importante din ţară, cum ar fi Steaua, Dinamo, ACS Duel, CSTA, Riposta Bucureşti, CSM Braşov, Dinamo Braşov, Dinamo Râşnov, CSS Iaşi, Unirea Iaşi, CSS Slobozia, CSS Satu Mare.

Deşi invitaţiile au fost trimise şi către federaţiile de specialitate din Italia, Franţa, Spania, Ucraina, Kuweit sau Bulgaria, prezenţa a fost onorată doar de sabrerii din Republica Moldova. Unul dintre arbitrii competiţiei a fost Rareş Dumitrescu.

„Este un concurs de speranţe, important, până în 17 ani. Au venit copii din toată ţara, câţiva şi din afara ţării. Este prima ediţie. Mă bucur că se fac astfel de competiţii la Braşov. Sperăm să facem pe anii viitori cât mai multe” - Rareş Dumitrescu, vicecampion olimpic

La masculin, categoriile de vârstă ’99 şi 2000 au fost câştigate de George Dragomir (CSŞ Slobozia) şi de Rareş Ailinca (CSM Braşov). La fete, pe primul loc au urcat Ana Ciobanu (CSM Iaşi), respectiv Sabina Martiş (Steaua).

Comentarii

Ultimă oră