În weekend-ul care tocmai a trecut, capitala fotbalului juvenil s-a mutat la Făgăraș.

 Peste 200 de copii din diferite județe s-au confruntat pe teren pentru a-și demonstra măiestria în jocul cu mingea, în cadrul competiției sportive „Cupa Unirii Făgăraș“.

   Manifestarea sportivă a avut loc în zilele de sâmbătă, 2 decembrie 2017 și duminică, 3 decembrie 2017 și a reunit în sala de sport a Colegiului Național „Radu Negru“ copii de la cluburile sportive din județele Brașov, Sibiu și Mureș. Turneul a fost structurat pe două categorii de vârstă: copii născuți în 2007 și copii născuți în 2009 (8 echipe au participat la categoria 2007 și 8 la categoria 2009).

    Competiția a fost organizată de Asociația „Club Sportiv Oltul Făgăraș“.

   Pentru că s-a dorit încurajarea micilor participanți să facă sport, fiecare copil care a participat la întrecere a primit o medalie, o diploma și un tricou personalizat, indiferent de locul ocupat. De asemenea, fiecare echipă a primit o diploma și un trofeu, indiferent de locul pe care s-a clasat.

   „Suntem foarte mulțumiți că totul a decurs bine, copiii s-au simțit foarte bine și cu siguranță vom încerca să organizăm în continuare astfel de evenimente sportive. Cu siguranță ne dorim o a doua ediție în anul 2018. Competiția a fost un real succes“, a afirmat George Greavu, președintele Asociației „Club Sportiv Oltul Făgăraș“.

     Proiectul sportiv „Cupa Unirii“ la fotbal este cofinanțat de către Primăria Făgăraș și Consiliul Local Făgăraș.