Sari la conținut
curentul-electric-sar-putea-ieftini-cu-35

Preţurile maxime la electricitate pentru consumatorii casnici vor scădea în medie cu 3,5% faţă de preţurile actuale, în urma aplicării unei noi metodologii de calcul şi avizare la nivelul furnizorilor de ultimă instanţă.

Potrivit Autorității Naţionale de Reglementare în Energie, în 3 zile lucrătoare de la data aprobării valorii preţurilor maxime pentru fiecare zonă de reţea, furnizorii de ultimă instanţă trebuie să transmită la ANRE, spre avizare, preţurile practicate pentru intervalul 1 iulie 2018 - 30 iunie 2019.

Preţul propus spre avizare poate fi mai mic sau cel mult egal cu preţul maxim stabilit de ANRE în şedinţa Comitetului de reglementare. ANRE va aviza preţurile propuse de către furnizorii de ultimă instanţă obligaţi până pe 31 mai.

În perioada 1-25 iunie 2018, ANRE va desemna furnizorii de ultimă instanţă opţionali pentru fiecare zonă de reţea, care vor vinde energie electrică la un preţ cu discount faţă de preţurile avizate pentru furnizorii de ultimă instanţă obligaţi.

Potrivit ANRE, un client casnic îşi va putea schimba oricând şi fără costuri furnizorul de ultimă instanţă obligat cu unul opţional, care păstrează obligaţia de a asigura furnizarea energiei electrice în regim de serviciu universal, în aceleaşi condiţii de siguranţă şi calitate.

ANRE reaminteşte, de asemenea, că, începând cu 1 ianuarie 2018, furnizarea energiei electrice nu se mai face la preţuri aprobate de ANRE.

Comentarii

Ultimă oră