Sari la conținut

Curs festiv on-line pentru şcoala profesională în sistem dual, Kronstadt

curs-festiv-online-pentru-scoala-profesionala-in-sistem-dual-kronstadt-brasov

 După un semestru de școală în online, toți elevii de la școala profesională Kronstadt au spus „prezent” și la ultimul curs, cel festiv. Ultima întâlnire a celor „100% angajaţi” a avut loc tot online!

Prima şcoală profesională în sistem dual din România, Kronstadt Brașov, a sărbătorit vineri, 3 iulie 2020, cea de a 7-a generație de absolvenţi, promoția 2020. Cei 200 de elevi n-au stat în bănci la ultimul curs, cel festiv, întâlnirea fiind pe internet, acolo unde le-a fost „clasa de curs” în ultimul semestru de școală. Alături de ei, s-au aflat „în direct” peste 100 de persoane, părinţi, cadre didactice, reprezentanţii companiilor partenere (viitorii lor angajatori) şi primarul George Scripcaru.


  Şcoala Profesională Germană Kronstadt (SPGK) e un exemplu pe care l-a dat Brașovul întregii Românii, un sistem de învățământ extins acum în toată țara și care aduce alături de școală firmele locale care au nevoie de angajați, dar și primăriile locale. Avantajul imediat este bursa pe care o primește fiecare copil (minim 200 lei pe lună adăugați la cei 200 de lei dați de stat), facilitățile de transport și masă acordate pe perioada practicii. Avantajul pe termen lung: o pregătire „la zi”, având în vedere că accentul se pune pe „ce știi să faci”, pentru că practica se face la firmele partenere, cu materia actualizată tehnologiilor și cerințelor zilelor noastre. În plus, doar cine nu vrea sau nu se ține de școală rămâne neangajat, pentru că firmele pentru care au optat tocmai de aceea s-au înscris în program: au nevoie de forță de muncă pregătită.

Primarul George Scripcaru i-a felicitat pe absolvenţi, atât pentru alegerea făcută, cât şi pentru faptul că imediat după absolvire se vor angaja într-una din companiile partenere (promoția de anul acesta e una cu 100% oferte de angajare).


     „Vă multumesc că suntem şi în acest an împreună, mai ales având în vedere restricţiile impuse de pandemie. Vreau să vă spun că trebuie să mergem înainte, să fim optimişti şi să trecem peste toate problemele cu care ne confruntăm şi să gândim că viaţa trebuie să meargă înainte. Sunteţi o şcoală adaptată la necesităţile actuale şi care răspunde unor criterii stabilite de piaţa muncii. Din acest punct de vedere le spun tuturor elevilor de la Şcoala Kronstadt că nu au greşit când au ales să studieze la această şcoală, că au ales să își facă un rost în viaţă şi că această alegere a fost cea mai bună soluție pentru ei și pentru familiile lor. Mă bucur că eu sunt primarul municipiului Braşov astăzi şi sunt contemporan cu dumneavoastră, elevii, cu partenerii din companiile private, cu părinţii şi vă urez tuturor mult succes în ceea ce faceţi în viaţa de zi cu zi. Să ştiţi că suntem aproape de voi”, a declarat Primarul Brașovului.


  Cifre pe care și le-ar dori toate liceele și universitățile:


2015: 110 elevi, din care 103 au fost angajaţi (94%)
2016: 77 elevi, din care 77 au fost angajaţi (100%)
2017: 126 elevi, din care 116 au fost angajaţi (92%)
2018: 211 elevi, din care 206 au fost angajaţi (98%)
2019: 209 elevi, din care toți au fost angajați (100%)
2020: 200 elevi, din care toți vor primi oferte de angajare (100% ).

Comentarii

Ultimă oră