Sari la conținut

Cursuri de formare profesonală, organizate în luna februarie, de AJOFM

cursuri-de-formare-profesonala-organizate-in-luna-februarie-de-ajofm

   8 cursuri de formare organizează, pentru şomeri, în luna februarie, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Braşov.

Cursurile sunt organizate în meserii precum: bucătar, cofetar-patiser, confecţioner-asamblor articole din textile, contabil, cosmetician, lucrător în comerţ, sudor, precum şi administrator pensiune turistică.

Perioada preconizată pentru începerea acestor 8 cursuri de formare profesională este cuprinsă între 22 – 27 februarie 2019, iar şomerii se pot înscrie gratuit pentru acestea. Este vorba atât despre şomerii indemnizaţi, cât şi cei neindemnizaţi, care se află în evidenţele AJOFM Braşov.

Studiile necesare în vederea participării la unul din cursurile de formare profesională sunt: pentru cursul contabil – liceu (diploma de bacalaureat); pentru cursul de cosmetician – liceul; pentru cursurile de: administrator pensiune turistică şi sudor - studii minime obligatorii, iar pentru cursurile de: bucătar, cofetar-patiser, confecţioner asamblor articole din textile şi lucrător în comerţ - învăţământ gimnazial.

Durata cursului variază între 2 şi 9 luni, conform specificului meseriei.

Pentru înscriere, cei interesaţi trebuie să întocmească un dosar care să cuprindă, în original şi copie : actul de identitate, certificat de naştere, actele de studii, actul medical din care să rezulte starea sănătăţii persoanei şi faptul că aceasta este aptă din punct de vedere medical pentru exercitarea meseriei în care doreşte să se califice. De asemenea, mai este nevoie de o cerere de înscriere la programul de formare profesională şi angajament, precum şi de o recomandare din partea biroului de informare şi consiliere privind cariera sau a serviciului de mediere, din cadrul agenţiei.

Informaţii suplimentare despre aceste programe de formare profesională pot fi obţinute la sediul instituţiei din Braşov, str. Lungă, nr. 1A, cam. 8 sau la tel. 0268/416.879, int. 124.

Comentarii

Ultimă oră