Sari la conținut

Cursuri gratuite de calificare pentru zidarii-tencuitori din Brașov

cursuri-gratuite-de-calificare-pentru-zidariitencuitori-din-brasov

Unul dintre cei mai importanţi producători de ciment, betoane şi agregate, organizează, la Brașov, începând de luni, 25 noiembrie 2013, cursuri de calificare gratuite pentru zidarii-tencuitori în cadrul proiectului Şcoala Zidarilor.  Cursurile sunt structurate modular în sesiuni de teorie şi practică, accentul punându-se în special pe zona aplicativă.

Un curs complet în cadrul Şcolii Zidarilor se desfășoară pe o perioadă de 5 zile, în care cursanţii vor participa la 15 de ore de teorie și 20 ore de practică urmate de o evaluare teoretică și practică. Cursurile sunt organizate la Colegiul Tehnic „Mircea Cristea” şi sunt susținute de cadre didactice de specialitate din cadrul colegiului, împreună cu specialişti. Cei care vor participa la Școala Zidarilor vor avea ocazia să-și dezvolte și să-și completeze cunoștintele acumulate deja, iar la finalul cursurilor să primească o diplomă care să îi recomande ca zidari-tencuitori.


Partea teoretică a cursului include, pe lângă informațiile de bază, explicații specifice despre cum se prepară corect mortarele utilizând reţete adecvate, cum se realizează calcule eficiente pentru materialele necesare construcției sau care este tehnologia de execuție a pereților din zidărie de cărămidă. Modulul teoretic cuprinde și o componentă importantă pentru orice lucrător: Securitate și Sănătate în Muncă, având în vedere că fiecare cursant va primi un echipament complet de protecţie.

Comentarii

Ultimă oră