Sari la conținut

Curtea Supremă a respins cererea procurorilor în cazul lui Cioacă

curtea-suprema-a-respins-cererea-procurorilor-in-cazul-lui-cioaca

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins, joi, cererea procurorilor  ca poliţistul Cristian Cioacă să nu fie judecat la Braşov sau în Argeş, în dosarul în care va fi trimis în judecată pentru omor.
Instanţa a apreciat că este nefondată cererea Parchetului de pe lîngă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie referitoare la desemnarea unei instanţe egale în grad cu cea căreia i-ar reveni competenţa să judece, în primă instanţă, dosarul în care este cercetat Cioacă, în cazul în care se va emite rechizitoriul. Decizia instanţei în cazul acestei solicitări este definitivă.

Motivul invocat de procurori este cel al lipsei de imparţialitate, generată de două aspecte.
Procurorii arată că persoanele implicate în această anchetă provin din Braşov şi Argeş, iar odată cu declanşarea cauzei au devenit persoane cunoscute, ceea ce ar putea duce la o lipsă de imparţialitate a instanţelor din aceste judeţe. Un alt argument invocat de procurori este acela că instanţele din cele două localităţi ar putea fi lipsite de imparţialitate datorită mediatizării excesive a cazului Elodia Ghinescu.
Cercetarea penală în acest dosar este aproape de final, iar Cioacă va fi trimis în judecată.  Poliţistul se află în  arestul poliţiei din Capitală din 5 decembrie 2012.

Comentarii

Ultimă oră