Cerbul de Aur are rubrică specială în bugetul local al Braşovului. Dacă TVR şi Guvernul se vor decide să organizeze evenimentul, Consiliul Local va putea aproba cofinanţarea.

    Organizat ultima oară în anul 2009, Festivalul „Cerbul de Aur” din Piaţa Sfatului s-ar putea relua în acest an.

   Încă de anul trecut Televiziunea Română şi Guvernul României au anunţat că au în plan ca în 2018, când se împlinesc 50 de ani de la prima ediţie a festivalului, dar este şi anul Centenarului Marii Uniri, să fie reluat festivalul, însă nu au transmis municipalităţii braşovene nici o adresă oficială în acest sens.

  Totuşi, Primăria Braşov a luat în calcul „scenariul fericit” și a inclus în proiectul bugetului local rubrica „Festivalul Cerbul de Aur”.

  „Acest demers ne va permite ca, în cazul în care Televiziunea Română și Guvernul României îşi vor exprima intenţia fermă de a organiza evenimentul, să putem aproba cofinanţarea aferentă Braşovului. Așteptăm documente scrise din partea celor două instituţii, apoi în Consiliul Local, printr-o rectificare a bugetului local, va fi aprobată contribuția financiară a municipiului Brașov”, a precizat viceprimarul Braşovului, Mihai Costel.

      Festivalul „Cerbul de Aur” a debutat în anul 1968, iar ultima ediţie de dinainte de 1989 s-a desfăşurat în anul 1971.

   Din 1992 festivalul s-a organizat în Piaţa Sfatului unde, până în anul 1997 s-au desfăşurat 6 ediţii consecutive, după care a urmat a urmat o perioadă de pauză. În perioada 2001 – 2005 au mai fost organizate 5 ediţii consecutive, urmate de o altă pauză, până în anul 2008, când Brașovul a mai găzduit un „Cerb de Aur”. Tot în anul 2008, cu ocazia împlinirii a 40 de ani de la prima ediţie, a fost organizat şi un eveniment special „Cerbul de Aur... de la alb-negru la color”.

     Ultima ediţie a Cerbului de Aur, a XVII-a, s-a desfăşurat în perioada 2-6 septembrie 2009.