Sari la conținut

Daniel Prodan a murit, la doar 44 de ani, în urma unui infarct

daniel-prodan-a-murit-la-doar-44-de-ani-in-urma-unui-infarct

Daniel Prodan, fostul mare fotbalist internaţional român, a încetat din viaţă la doar 44 de ani după ce a suferit un infarct în cursul zilei de miercuri. Ambulanţa a fost chemată la locuinţa fostului fundaş în jurul orei 20:00, iar medicii au încercat să-l resusciteze timp de aproape trei ore, din păcate fără succes.

Născut la 23 martie 1972 în Satu Mare, Daniel Prodan a fost unul dintre cei mai mari fundaşi pe care i-a dat fotbalul românesc. Şi-a început cariera de fotbalist în oraşul natal, Satu Mare, şi a ajuns la Steaua în 1993, rămânând în Ghencea timp de trei ani, după care a activat la Atletico Madrid.

În 1998, Daniel Prodan s-a transferat în Scoţia, la Rangers, într-o tranzacţie de 2,2 milioane de lire sterline.

Marele succes l-a cunoscut în tricoul Naţionalei României. Membru important al Generaţiei de Aur, Daniel Prodan a însumat 54 de meciuri sub tricolor şi a participat alături de Naţională la Campionatul Mondial din 1994 şi la EURO 1996.

Cu Steaua a câştigat cinci titluri de campion al României, două Cupe ale României şi două Supercupe ale României, iar în România a mai jucat la FC Naţional, echipă de la care s-a retras în sezonul 2002-2003, când avea doar 31 de ani, din cauza problemelor cu accidentările.

Comentarii

Ultimă oră