Sari la conținut

De ce a renunţat Ciprian Marica la cariera de fotbalist!

de-ce-a-renuntat-ciprian-marica-la-cariera-de-fotbalist-

Fanii fotbalului din România au primit o veste tristă! Ciprian Marica a decis să îşi încheie cariera sportivă, la doar 31 de ani. Fostul internaţional a decis să se dedice familiei şi fundaţiei care îi poartă numele.

„Am fost mereu deschis faţă de voi, dar nu mi-e ușor să anunţ asta: starea mea fizică nu îmi mai permite să fac lucrurile la același nivel, așa cum meritați voi. Așa că pun punct aici carierei mele de fotbalist”, a anunţat, pe Facebook, Ciprian Marica.

Deşi susţine că accidentările din ultima vreme l-au determinat să o rupă definitiv cu fotbalul, adevărul care a adus la această decizie a lui Marica este altul, scrie spynews.ro. După despărţirea de Steaua, ex-atacantul nu a mai vrut să audă de fotbalul românesc. Dezamăgit de perioada petrecută la echipa lui Gigi Becali, Ciprian Marica a încercat să se transfere în străinătate. Primele oferte au venit de la FC Torino şi de la Palermo. Fostul internaţional român nu a ajuns la nicio înţelegere cu vreuna dintre cele două echipe italiene. Motivul? Pentru ambele formaţii din „Cizmă”, Ciprian ar fi reprezentat doar o variantă de avarie. În aceste condiţii, românul ar fi lustruit banca de rezerve, iar visul de a mai îmbrăca tricoul echipei naţionale ar fi fost spulberat. Mai mult, Marica ar fi primit un salariu mult sub aşteptările sale.

Totuşi, Ciprian Marica a mai primit o şansă. La mijlocul lunii octombrie, el a anunţat că este dorit de un club din prima ligă spaniolă. Nici această mutare nu s-a realizat. Conform surselor Spynews.ro, Marica a solicitat o sumă de bani care depăşea posibilităţile financiare ale grupării iberice. Deşi ar fi fost sfătuit de către apropiaţi să mai scadă din pretenţii, Ciprian nu a fost de acord.

Acum, lui Ciprian Marica i-a rămas să se dedice total vieţii de familie, mai ales că iubita sa, Ioana Marcu, îi va dărui un copil. Fundația care îi poartă numele, a fost lansată de fostul fotbalist pentru a susține și promova performanța în educație și sport. Unele voci, printre care şi cea a lui Adrian Mutu, spun că fostul atacant se pregăteşte să candideze pentru funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal.

Ciprian Marica a fost un produs fotbalistic al clubului Dinamo, pentru care a debutat la vârsta de 16 ani şi 7 luni. La 18 ani, acesta a fost cumpărat de Șahtior Doneţk, în 2004. În Ucraina, sub bagheta lui Mircea Lucescu, Marica a jucat trei ani. În cariera sa, fostul atacant a mai evoluat la VfB Stuttgart, Schalke, Getafe, Konyaspor și Steaua.Ciprian Marica are 5 trofee în palmares, toate cu Șahtior: 3 campionate (2005, 2006 și 2008), o Cupă a Ucrainei (2004) și o Supercupă (2006). Pentru echipa naţională, acesta a jucat de 71 de ori şi a marcat 25 de goluri.

Comentarii

Ultimă oră