Sari la conținut

De la 1 noiembrie, Corona Brașov va avea o echipă feminină de hochei

de-la-1-noiembrie-corona-brasov-va-avea-o-echipa-feminina-de-hochei

Răspunzând multor solicitări, Corona Brașov va înființa, de la 1 noiembrie 2018, o echipă hochei – fete.

Antrenorul acestei echipe de hochei fete de la Corona Brașov va fi Ana Voicu, căpitanul echipei naționale a României.

Naționala României, din care face parte și Ana Voicu, va participa, în perioada 1-7 aprilie 2019, la Campionatul Mondial feminin, care va fi găzduit de Patinoarul Olimpic Brașov.

,,Vom începe cu echipe de fete, de la categoriile cele mai mici, dar ideea este că trebuie să ajungem cât mai repede la o echipă de senioare, cu care să participăm în Campionatul Național. Ana Voicu este oarecum un produs al hocheiului brașovean, studentă la Universitatea Transilvania și sunt convins că va face o figură frumoasă la Corona Brașov, pentru că este dedicată acestui sport. Cu acest prilej, vom marca startul hocheiului feminin la Brașov.

Acest lucru ne bucură, pentru că acest sport câștigă mult teren, prinde din ce în ce mai mult și este momentul propice să răspundem solicitărilor și să înființăm și secția de fete. Asta, cu atât mai mult, cu cât Federația Internațională de Hochei pune mare accent pe hocheiul feminin și pe evenimentele legate de acest sport, printre care va fi și Campionatul Mondial de la Brașov.

Faptul că ne-a fost încredințată organizarea Campionatului Mondial feminin, în 2019, este o onoare pentru noi și pentru Brașov și o recunoaștere a muncii pe care o depunem cu toții aici.

Convingerea mea este că Brașovul va deveni oricum un pol național al hocheiului, care va produce jucători de hochei valoroși. La această oră avem echipele de U 12 și U 14, angrenate în Campionatul Ungariei și cred că la una din categorii cel puțin, vom câștiga competiția”, a declarat Emilian Cernica, președintele secției de hochei de la Corona Brașov.

Comentarii

Ultimă oră