Sari la conținut

„De la Mozart la Monti”, 250 de ani în 90 de minute, recital la Filarmonica Brașov

de-la-mozart-la-monti-250-de-ani-in-90-de-minute-recital-la-filarmonica

  Iubitorii muzicii culte sunt aşteptaţi, în 2 aprilie 2019, de la ora 18.30, la Sala Patria, la un Recital de excepţie ce va fi oferit de Florin Ionescu - Galaţi (vioară), Ana - Maria Negrea (pian) şi Iulian Hăşfăleanu (contrabas).

În program vor putea fi audiate lucrări de: W. A. Mozart, L. van Beethoven, A. Corelli, J. Massenet, Fr. Kreisler, Fr. Schubert, S. Joplin, V. Monti.


   Violonistul Florin Ionescu-Galaţi s-a născut la Bucureşti în 1970 şi a început studiul viorii la vârsta de 4 ani, sub îndrumarea tatălui său, Ilarion Ionescu-Galaţi. Debutul oficial a avut loc la 10 ani, alături de Orchestra Naţională Radio. Au urmat studiile la clasa prof. Ștefan Gheorghiu, la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti. Florin Ionescu-Galaţi este laureatul multor concursuri internaţionale, între ele numărându-se Concursul Internaţional „George Enescu” şi competiţia „Tibor Varga” (Elveţia). Cariera internaţională, începută în 1982, a însemnat apariţii solistice şi în ansambluri camerale la Graz, Saarbrücken, Marsilia, München, Genova, Atena, Istanbul, Ankara, Izmir, Chişinău, între altele.

Iulian Gabriel Hăşfăleanu este absolvent a Liceului de Muzică „T. Ciortea” din Braşov (1991-1995), la clasa de contrabas a profesorului V. Constantinide. Între anii 1995-2000 a fost student în cadrul Facultăţii de Muzică din Brasov, la clasa prof. Pop Nicolae. Începând din anul 1999, Iulian Gabriel Hăşfăleanu, este angajat la Filarmonica Braşov în cadrul orchestrei simfonice pe postul de artist instrumentist – contrabas. În paralel, mai are afinităţi artistice cu diverse orchestre de cameră, cât şi participări în cadrul turneelor şi festivalurilor organizate de Filarmonica Braşov, concerte estivale şi educative.

Pianista Ana-Maria Negrea s-a născut în urma cu 25 de ani în Moeciu de Jos şi a studiat la Liceul de Muzică din Braşov, la clasa cunoscutei şi preţuitei profesoare Corina Ibanescu, cu care a lucrat apoi şi la Facultatea de Muzică a Universităţii de Muzică din Braşov, dând şi examenul de master. Este o foarte bună interpretă de muzică de cameră, dedicându-se artei speciale de a acompania voci şi instrumente în egală măsură. În repertoriul pianistei se regăsesc lucrări de D. Scarlatti, A. Soler, J.S. Bach, F. Haendel, G .Ph. Tellemann, J. Haydn, W.A. Mozart, L. van Beethoven, F. Schubert, F. Chopin, F. Liszt.

Biletele se găsesc la Sala Patria, din B-dul 15 Noiembrie, nr. 50 A, dar şi on-line, pe www.bilet.ro. Costul unui bilet este de 20 de lei.

Comentarii

Ultimă oră