Sari la conținut

DE NECREZUT ! Pe ce se duc banii statului ? Aproximativ 6 milioane de lei din bugetul SRTv pe 2019, alocaţi pentru Cerbul de Aur.

de-necrezut-pe-ce-se-duc-banii-statului-aproximativ-6-milioane-de-lei-din-bugetul-srtv-pe-2019-alocati-pentru-cerbul-de-aur

Aproximativ 6 milioane de lei din bugetul Societăţii Române de Televiziune pe 2019 au fost alocaţi pentru ediţia de anul acesta a festivalului Cerbul de Aur, potrivit unui răspuns oferit de Televiziunea Română la solicitarea News.ro.

Pe 10 aprilie, televiziunea publică a anunţat că Cerbul de Aur 2019 va avea loc între 23 şi 25 august, al Braşov, şi a lansat, în calitate de organizator, o cerere de ofertă pentru concepţia regizorală a celei de-a 19-a ediţii a festivalului.

„La construirea bugetului SRTv pe 2019 am alocat fonduri dedicate festivalului, urmând totodată să găsim parteneri care să ne fie alături la cea de-a 19-a ediţie a Cerbului de Aur, pe care ne-o dorim la fel de strălucitoare ca ediţia aniversară de anul trecut”, a transmis la acel moment Doina Gradea, preşedinte-director general al SRTv.

La solicitarea News.ro, TVR a răspuns luni că bugetul alocat pentru ediţia de anul acesta a festivalului este de peste 5,89 de milioane de lei.

„Suma alocată prin Bugetul de Venituri şi Cheltuieli aprobat de Consiliul de Administraţie al SRTv pentru ediţia 2019 a Festivalului Cerbul de Aur este de 5.890.538 lei”, se arată în răspuns.

Festivalul Internaţional Cerbul de Aur a debutat în anul 1968 şi a avut 18 ediţii. De-a lungul anilor, la festival au participat, între alţii, Diana Ross, Amália Rodrigues, Julio Iglesias, Dalida, Tom Jones, Juliette Greco, Vaya con Dios, Coolio, Christina Aguilera, Cliff Richard, Kenny Rogers, Ricky Martin, Kelly Family, Patricia Kaas, Gilbert Becaud, Josephine Baker, Toto Cutugno, Enrico Macias, Boy George, James Brown, Kenny Rogers, Ray Charles, UB 40, Scorpions, Pink şi Sheryl Crow.

Directorul festivalului este Smaranda Vornicu-Shalit.

Curtea de Conturi a anunţat că la începutul lunii aprilie va începe controlul la Televiziunea Română, după ce Gigel Ştirbu, preşedintele Comisiei pentru cultură din Camera Deputaţilor, a solicitat un audit public extern la Societatea Română de Televiziune pornind de la cheltuielile pentru festivalul Cerbul de Aur de anul trecut şi pentru remunerarea unora dintre colaboratori şi invitaţi permanenţi.

Comentarii

Ultimă oră