Sari la conținut

De Sfântul Nicolae începe „luna porcului” la Castelul Bran

de-sfantul-nicolae-incepe-luna-porcului-la-castelul-bran


  Sărbătorile culinare încep la Castelul Bran cu „Pomana porcului” și vor culmina pe 1 ianuarie 2019 cu o invitație la ciorba de potroace.

Vinul fiert, ceaiul aromat, mămăliguța aburindă, produsele tradiționale din porc, cetele de colindători, Moș Crăciun, bradul verde frumos împodobit, muzica și decorațiunile tematice vor însoți, la fiecare pas, în iarna aceasta vizitatorii Castelului Bran.

Evenimentele organizate vor aminti și povesti despre tradițiile și datinile strămoșești pentru ca toți vizitatorii Castelului Bran să trăiască o fărâmă din ceea ce poporul român are mai frumos, materializat în colinde, în dansuri, în ritualuri, în semnele cusute din portul popular, în bucatele puse pe masă.

 Sărbătoarea Crăciunului vine la Castelul Bran cu tolba plină! Târgul de Crăciun de la Castelul Bran va debuta la 6 decembrie 2018, de Sfântul Nicolae, când se vor aprinde luminițele și toate decorațiunile vor prinde viață.

Restaurantul „Casa de ceai” va fi vedeta evenimentului deoarece colo, la fiecare sfârșit de săptămână și nu numai, se vor pregăti cele mai bune bucate de sezon, în cadrul mai multor evenimente: „Pomana porcului” (8-9 decembrie 2018), „Porcul în bucate” (15-16 decembrie 2018), „Ignatul cu de toate” (22-23 decembrie 2018).

Apoi, evenimentele vor continua în spiritul sărbătorilor de iarnă: „Îl primim pe Moș Crăciun” (24-26 decembrie 2018), „Savurăm rămășițele anului” (28-31 decembrie 2018), „Fierbem Ciorba de potroace” (1 ianuarie 2019), „Sărbătorim Crăciunul și Revelionul după calendarul iulian” (7 – 13 ianuarie 2019).

Un moment special va fi pregătit în prima zi a anului 2019 când, începând cu ora 11.00, sunt invitați la evenimentul numit sugestiv „Fierbem ciorba de potroace” toți cei care s-au bucurat de petrecerea de Revelion.

...............................................................................................................

Sâmbătă, pe 1 Decembrie 2018, au fost primiţi pentru prima dată şi preoţii, să slujească în castel!

1 Decembrie 2018 a însemnat pentru Castelul Bran și prima liturghie ortodoxă săvârșită între zidurile sale, după instaurarea și căderea sistemului totalitar comunist. „Prilej pentru pomenirea membrilor Familiei Regale, care au marcat destinul poporului român, dar și a eroilor care s-au jertfit pentru reîntregirea neamului românesc”, au ținut să precizeze reprezentanții Castelului.

Comentarii

Ultimă oră