Sari la conținut

Delegaţie bavareză la Braşov. Nemţii sunt interesaţi să investească în judeţ

delegatie-bavareza-la-brasov-nemtii-sunt-interesati-sa-investeasca-in-judet

Un grup format din aproape 30 de oameni de afaceri germani din Landul Bavaria, în frunte cu directorul Ministerului pentru Economie din această regiune, s-a întâlnit cu reprezentanţii autorităţilor locale. Nemţii sunt interesaţi să investească în judeţul Braşov în domenii precum cel de prelucrare al metalelor, IT sau în sectorul energiilor regenerabile.


Grupul de afacerişti germani a venit în oraşul de la poalele Tâmpei direct de la Bucureşti, acestea fiind singurele oraşe trecute în agenda nemţilor.  „Scopul principal al vizitei este cel al investiţiilor, potenţialele investiţii în regiunea Braşov şi relaţii economice cu furnizori. Dar un lucru foarte important este şi educaţia, formarea profesională, în special Şcoala Profesională Kronstadt care şi a făcut un renume în toată Europa” a declarat Werner Braun, consilier local FDGR
„Cred că este un lucru foarte bun să discutăm despre oportunităţi care pot fi identificate în plus faţă de ce avem până acum pe componenta economică, cea educaţională şi pe alte domenii de activitate care pot să fie dezvoltate între România şi Germania, respectiv Bavaria şi zona Braşovului”, a adăugat primarul George Scripcaru.
Printre alţii, în cadrul delegaţiei s-au aflat şi preşedintele Camerei de Comerţ din Nurenberg, dar şi reprezentantul Asociaţiei Companiilor constructoare de maşini din Bavaria. „Scopul vizitei noastre sunt relaţiile economice şi de afaceri între Landul Bavaria şi România, mai precis Braşov, unde există posibilităţi foarte multe de colaborare, iar aceste posibilităţi vizează mai ales domeniile mecanică, electronică, aeronautică şi industria aerospaţială. Există deja două companii importante din Bavaria care au investit la Braşov – Schlaeffer România şi Premium Aerotec. În discuţiile noastre am atins şi ­subiectul Aeroportului Internaţional Braşov. Întrebarea mea a fost adresată direct şi dorim să ştim când se va finaliza această investiţie. Am primit o veste foarte bună, autorităţile speră să fie gata în 2016, iar existenţa aeroportului este o condiţie esenţială pentru ca şi mai mulţi oameni de afaceri bavarezi să investească în această regiune” a declarat Hans Schleicher (foto), director al Ministerului Bavarez pentru Economie şi Medii, Energie şi Tehnologie.

Comentarii

Ultimă oră