Sari la conținut

Incredibil dar adevărat! România a ajuns să joace derby-ul „ruşinii” cu celebrii bucătari, ospătari, ingineri, şoferi, economişti, pompieri sau poliţai, care alcătuiesc faimoasa echipă a Luxemburgului! În condiţiile date, tricolorii au şanse mari să bifeze prima victorie în grupa a 4-a de calificare. Hai România!
Nu vorbim despre demisie… Răzvan Lucescu a vorbit despre meciul pierdut în Bosnia, şi spune că nu se gândeşte la demisie, deşi tricolorii au şanse minime de calificare la Euro 2012. „Ştim bine că nu am jucat cum am fi vrut, că Bosnia a meritat victoria şi pentru dorinţa foarte mare de a întoarce rezultatul. Naivitatea a făcut ca să pierdem meciul. Adversarii nu au reuşit să-şi creeze ocazii. Fazele fixe sunt cele mai uşoare de rezolvat. De-aceea suntem foarte frustraţi. Nu este vorba de demisia mea, de un om. Este vorba de un patriotism pe care trebuie să-l avem, dar care lipseşte cu desăvârşire uneori.”
De urmat modelul bosniac! Selecţionerul a rămas impresionat de atmosfera creată de suporterii bosniaci, care şi-au purtat echipa spre victorie, după 0-1! “Am văzut cum scandau bosniacii la 0-1 numele ţării lor. Aşa mă aştept şi la noi, pentru că echipa rămâne a ţării, indiferent de situaţie. Şansele noastre rămân intacte, pentru că vom juca meciurile importante acasă. Avem nevoie de sprijinul publicului. Indiferent de interese. Atâta timp cât sunt şanse, eu merg până la capăt”, a declarat Răzvan Lucescu.
Mai crede în calificare. Răzvan Lucescu este printre puţinii care mai cred într-o calificare miraculoasă, în condiţiile în care România a acumulat doar 2 puncte în 4 jocuri. „Este o atmosferă normală cum trebuie să fie la o echipă profesionistă care a pierdut, dar care are marţi meci. E obligatoriu ca să câştigăm cele trei puncte. Obţinând victoria, vom fi la trei puncte de locul 2. Şi vom fi la trei puncte de locul 2 urmând să jucăm acasă. Nopţile de după înfrângeri sunt cele mai grele. Vom face schimbări, pentru că meciul de marţi este diferit. Întâlnim o echipă mică, care a făcut o artă din defensivă. Sunt răi şi şmecheri. Mutu a făcut ce trebuia în Bosnia. Atât cât a avut a rezolvat corect şi atitudinea sa a fost foarte bună”, a spus Răzvan Lucescu.
Micuţul Torje face muşchiul mare la presă. Gabi Torje, mijlocaşul naţionalei României, este de părere că nu ar trebui să aibă probleme în meciul de la Piatra Neamţ. „Avem nevoie de victorie pentru a ne reface moralul. Trebuie să uităm de partida cu Bosnia şi să ne concentrăm pentru cea cu Luxemburg. Trebuie să rămânem conectaţi pentru că, atîta timp cât mai există şanse matematice, trebuie să luptăm”, a spus Torje. Mijlocaşul dinamovist a fost vizibil deranjat când a fost întrebat dacă naţionala poate învinge Luxemburgul şi dacă se teme de vreun jucător al adversarei de mâine, Torje a spus: „Asta e o ironie? Bineînţeles că îi putem învinge, la fel cum putem învinge orice echipă din lume. Acum aţi început să ne luaţi şi la mişto. Încrederea suporterilor se câştigă greu şi se pierde foarte repede. După două înfrângeri toţi ne critică, am văzut că acum ne comparaţi şi cu Feroe (n.r. România a marcat mai puţin decât Feroe în această campanie). De accea trebuie să luptăm. Sperăm să câştigăm marţi şi să o facem cu stil” a mai spus Torje.

Echipa probabilă: Pantilimon - Săpunaru, Gardoş, Goian, Raţ - Torje, Mureşan, Florescu, Zicu - Marica, Mutu. Antrenor: Răzvan Lucescu.
Luxemburg, echipa probabilă: Joubert - Schnell, Blaise, Hoffmann, Mutsch - Payal, Gerson, Bettmer - Laterza, Joachim, Leweck. Antrenor: Luc Holtz.
Arbitri: Huseyin Gocek (central) - Serkan Ok, Aleks Tascioglu (asistenţi) - Halis Ozkahya (rezervă).

Comentarii

Ultimă oră