Sari la conținut

Inaugurare. Piatra de temelie a viitorului Campusul Universitar GENIUS a fost pusă în prezenţa autorităţilor, profesorilor şi studenţilor.

Festivitatea de deschidere a noului an de învăţământ la Universitatea "Transilvania" a avut loc pe... câmp, lângă Institutul Cartofului, unde va fi Campusul Universitar GENIUS.
La festivităţi a fost prezent şi fostul ministru al educaţiei Cristian Adomniţei, prezentat de rectorul Universităţii Transilvania, Ion Vişa, ca fiind titularul portofoliului, în timp ce la Bucureşti, Ecaterina Andronescu îşi prezenta demisia.„Este un nou început de an universitar.Să aveţi toată bafta, ea să se bazeze pe şcoală, pe învăţare şi nu pe faptul că aţi mai avut acel subiect în alt semestru. Vă urez să aveţi note cât mai mari”, a spus Cristian Adomniţei, fost ministru al Educaţiei
Braşovul atrage. Cele mai mari emoţii la deschidere le-au avut firesc bobocii care de abia aşteaptă să-şi cunoscă profesorii, dar şi colegii. Majoritatea spun că au ales să înveţe la Universitatea "Transilvania" si datorită frumuseţii oraşului Braşov „Am vrut să dau la mate-info şi am ales Braşovul pentru că este un oraş frumos”, e de părere un boboc-student. „Îmi place Braşovul şi de aceea am ales să studiez aici”, spune un alt student. Emoţionaţi au fost şi cei care au absolvit facultatea cu ani în urmă. „Vin cu emoţii întotdeuana la universite. "Transilvania" pe care şi eu am absolvit-o acum zeci de ani şi pot să vă spun că fac parte din promoţia care a inaugurat în 1972 construcţia de pe Colina Universităţii, una dintre cele mai moderne la acele vremuri”,  a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Aristotel Căncescu.
Finalizat în trei ani. Campusul universitar inaugurat ieri va fi finalizat în anul 2012şi va conţine spaţii de educaţie şi facilităţi pentru studenţi: o bază sportivă performantă şi cămine, dar şi un parc solar şi unul dendrologic. „Aici se va desfăşura activitate de cercetare ştiinţifică orientată spre produse cu finalitate . Vom crea în institut şi o interfaţă directă cu mediul economic astfel încât produsele şi rezultatele cerectării să le transferăm spre companiile industriale”, a spus prof. dr. ing. Ion Vişa, rector Universitatea Transilvania. Proiectul pentru realizarea campusului universitar a fost finanţat, în mare, din fonduri europene.

Comentarii

Ultimă oră