Sari la conținut

Deschiderea Clubului Copiilor de pe Griviţei se amână

deschiderea-clubului-copiilor-de-pe-grivitei-se-amana

Demarate în vara anului trecut, lucrările de reabilitare a vechiului Cinema Modern de pe B-dul Griviţei din Braşov nu au fost încă definitivate, din cauza faptului că au apărut unele probleme de natură tehnică. Constructorul a avut un avans faţă de graficul de lucru, iar în octombrie estima că vechiul cinema, care ar urma să devină un centru cultural dedicat copiilor, va fi complet reabilitat, astfel încât şcolile să îşi poată ţină serbările de dinainte de sărbători în cele trei săli refuncţionalizate.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Braşov, Sorin Toarcea, cea mai mare problemă care a apărut este legată de instalarea sistemelor de lumini pentru scene, corelată cu instalarea proiectoarelor pentru filme.

   „Aceste săli vor avea o dublă funcţionalitate, respectiv vor fi atât săli de spectacole, cât şi de film. Soluţia tehnică prevăzută în proiect de montare a proiectoarelor de lumini pentru scenă pe tava nu a putut fi pusă în practică, astfel încât este necesară o altă soluţie, astfel încât luminile să nu interfereze cu partea de proiectare pentru filme. Din această cauză, noul centru cultural nu a putut fi deschis în această perioadă”, a explicat Sorin Toarcea.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei a precizat că lucrările ar urma să fie definitivate în întregime cel târziu până la finalul lunii ianuarie, respectiv termenul final prevăzut în contract.

Investiţie de aproape 5 milioane de lei

Acest imobil face parte dintr-un proiect mai amplu de readucere a fostelor cinematografe în viaţa culturală a oraşului, alături de fostele cinematografe Patria, Astra şi Popular. Valoarea totală a investiţiei în reamenajarea spaţiului este de 4,96 milioane de lei. Lucrările propuse sunt cele de reparaţie capitală a întregii clădiri cu refuncţionalizarea acesteia în vederea păstrării a două săli de cinematograf pentru proiecţii filme şi realizarea unor spectacole festive ale copiilor.


  Sala cu destinaţia iniţială „club” este amenajată ca sală de spectacole şi proiecţie film cu o capacitate de maxim 114 locuri. Sala mare (fosta sală cu 350 locuri) este amenajată ca sală de spectacole şi proiecţie film cu o capacitate de maxim 191 locuri.


   În fosta sală de 100 locuri a fost amenajat un spaţiu cu destinaţia de vestiar pentru copii, iar în fosta zonă a ecranului a fost amenajat un spaţiu pentru amplasarea centralei termice.

Comentarii

Ultimă oră