Sari la conținut

Incendiul din Ghimbav: Femeie reţinută de procurorii DIICOT din Brașov în cazul serei de cannabis din Ghimbav (UPDATE: Ora:00:09)

incendiul-din-ghimbav-suspectul-adus-la-diicot-brasov-vezi-primele-declaratii-update-ora2205-foto-video

UPDATE: LUNI: ORA:00:09 - Femeie reţinută de procurorii DIICOT din Brașov în cazul serei de cannabis din Ghimbav

Doi suspecţi au fost încătuşaţi, pentru 24 de ore, de procurorii DIICOT din Braşov în cazul serei de cannabis din Ghimbav descoperită în apartamentul în care s-a produs un incendiu în urmă cu 3 zile. Este vorba despre un tânăr de 24 de ani şi o femeie implicată în acest caz. S-au emis pe numele celor doi ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore sub acuzaţia de trafic de droguri. Surse judiciare susţin că procurorii DIICOT din Braşov, sub coordonarea şefului structurii, procurorul Cătălin Borcoman, vor propune instanţei de judecată arestarea celor doi suspecţi pentru 24 de ore.

UPDATE: Ora: 22:15 - Suspectul adus la DIICOT Brașov. Vezi primele declarații (FOTO + VIDEO)

50 de plante de cannabis la Ghimbav. Şeful DIICOT Braşov, procurorul Cătălin Borcoman, spune că suspectul, de 24 de ani, capturat în această seară în Bucureşti, în urma unei percheziţii într-o locuinţă situată pe strada Spinului, a închiriat locuinţa unde a izbucnit un incendiu şi s-a descoperit o seră de cannabis, sub pretextul că îşi  dorea să aibă o locuinţă la munte. Iată declaraţia şefului DIICOT din Braşov, procurorul Cătălin Borcoman.

UPDATE: Ora:22:05 – Dezvășuiri pentru Brașovul Tău

Un apropiat al constructorului blocului din Ghimbav, unde într-un apartament a izbucnit un incendiu şi s-a descoperit o seră de cannabis, face dezvăluiri. Omul susţine că, la această oră, locatarii din blocul unde a avut loc incendiul stau în frig pentru că gazul nu a fost pornit. Mai mult, bărbatul susţine că din acoperiş cad bucăţi de material pe trotuarul din apropiere. Totodată, bărbatul susţine că, după două zile de la producerea incendiului, pagubele nu au fost constatate.

UPDATE: Ora:21:15 – Suspectul adus la Brașov

Suspectul, în vârstă de 24 de ani, a ajuns în Braşov. El a fost adus de la Bucureşti, sub escortă, de şeful DIICOT din Braşov, procurorul Cătălin Borcoman. Tânărul acuzat de trafic de droguri nu a dorit să discute cu jurnalistul BrasovulTau, prezent la sediul DIICOT. Imediat, în exclusivitate, imagini cu suspectul.

UPDATE: ORA: 20:02 - Constructorul din Ghimbav a sunat la BrasovulTau...!

• Constructorul blocului din Ghimbav se jură că nu are nicio vină!
Un apropiat al constructorului blocului din Ghimbav, unde într-un apartament a izbucnit un incendiu şi s-a descoperit o seră de cannabis, a sunat, astăzi, la redacţia BrasovulTau. Bărbatul a explicat că blocul a fost construit de un prieten al său, pentru un beneficiar, apartamentele vândute, iar locuinţa unde s-a produs incendiul şi s-a găsit sera de cannabis este închiriată altor persoane. Astfel, muncitorii care au ridicat blocul, n-au nicio legătură cu evenimentele din ultimele zile din Ghimbav. Constructorul, prin intermediul unui apropiat, face aceste precizări la o zi după ce reporterul BrasovulTau l-a sunat la numărul de telefon mobil personal, dar n-a răspuns. Telefonul era închis.

DUMINICĂ

UPDATE: ORA:18:06 - BrasovulTau are suspectul...!

Principalul suspect în cazul serei de canabis descoperită în apartamentul din Ghimbav în care s-a produs un incendiu a fost prins în urmă cu câteva minute! Anchetatorii au descins într-o locuinţă situată în Bucureşti, pe strada Spinului. Bărbatul implicat a fost ridicat de oamenii legii, care au emis o ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore şi vor propune, cel mai probabil, instanţei de judecată emiterea unui mandat de arestare sub acuzaţia de trafic de droguri. În sera de canabis din Ghimbav, procurorii DIICOT din Braşov au găsit plante de canabis de peste doi metri înălţime, cultura fiind amplasată pe o suprafaţă de 14 metri pătraţi. Pentru ca o astfel de cultură să se poată dezvolta, este nevoie de lămpi speciale, de putere mare, care consumă mult curent electric. În aceste condiţii, instalaţia electrică din apartamentul în care se cultiva canabis s-a supraîncălzit şi din acest motiv, a izbucnit, în urmă cu două zile, un incendiu. 40 de metri pătraţi din acoperişul blocului unde a avut loc incendiul s-au distrus, iar alte 6 apartamente au fost inundate de apa folosită de pompieri pentru stingerea focului.

---

SÂMBĂTĂ - 21.12.2013

UPDATE: Ora: 21:30 - BrasovulTau la telefon cu constructorul... !

Constructorul blocului cu sera de canabis din Ghimbav n-a avut chef de discuţii cu reporterul BrasovulTau. Afaceristul, sunat de o jurnalistă de la BrasovulTau.ro, n-a răspuns, în această seară, apelului telefonic. Telefonul mobil al constructorului este închis. Jurnalista de la BrasovulTau a vrut să obţină declaraţi atât cu privire la discuţia purtată de afaceristul care a ridicat blocul din Ghimbav, în care unul din apartamente a adăpostit o seră cu plante de cannabis, cu pompierii care au lichidat incendiul izbucnit aseară, cât şi privitor la persoanele cărora construtorul le-a închiriat locuinţa în care se cultivau plante de cannabis, cu înălţimea de peste doi metri, pe o suprafaţă de 14 metri pătraţi. Vom reveni cu amănunte.

UPDATE: ORA:18:19 - Incendiul din Ghimbav: constructorul blocului cu sera de canabis, n-a avut chef de discuţii

• Constructorul blocului cu sera de canabis, n-a avut chef de discuţii

Constructorul blocului în care se afla sera cu plante de cannabis a fost recalcitrant în discuţiile cu pompierii! Salvatorii sosiţi, aseară, la Ghimbav să stingă incendiul produs la un bloc din localitate spun că deţinătorul firmei care a construit blocul nu s-a arătat dispus să discute cu salvatorii. Surse apropiate anchetei susţin că bărbatului care a realizat construcţia i s-au cerut date cu privire la locuinţele construite, pentru asigurări. Recalcitrant, omul a refuzat să dea orice detaliu pompierilor.

UPDATE: ORA: 16:22 -  Declaraţie incendiară, după incendiul din Ghimbav!

,,Procurorii DIICOT Braşov şi ofiţerii braşoveni antidrog nu dorm de zeci de ore! Le curgea apă pe cap aseară, pentru că pompierii erau cu furtunurile în acţiune, dar s-a stat la faţa locului ca să se strângă probe din apartamentul din Ghimbav în care se afla sera cu culturi de cannabis!” Procurorii  DIICOT, sub coordonarea şefului structurii din Braşov, lucrează şi la această în dosar.

UPDATE: ORA: 12:15 - Procurorii DIICOT l-au identificat pe suspect

Ancheta demarată după descoperirea celei mai mari culturi de cannabis, în apartament, din judeţul Braşov înaintează cu paşi repezi. Procurorii DIICOT din Braşov sunt pe urmele principalului suspect în acest caz. Bărbatul implicat a fost identificat, iar prinderea lui este doar o chestiune de timp, declară pentru BrasovulTau, surse apropiate anchetei. Suspectul va trebui să le explice procurorilor de unde a avut seminţele de cannabis şi dacă a vândut sau nu droguri.

UPDATE: ORA:10:59

Surse apropiate anchetei au declarat, în exclusivitate pentru BrasovulTau, că este vorba despre cea mai mare cultură de cannabis, în apartament, descoperită în judeţul Braşov. Potrivit aceloraşi surse, plantele de cannabis depăşesc doi metri înălţime, iar suprafaţa pe care erau cultivate este de 14 metri pătraţi. Sera în care se cultiva cannabis în Ghimbav avea montate zeci de lămpi de putere mare, iar anchetatorii încearcă acum să afle dacă branşamentul la reţeaua de curent electric era efectuat legal, sau este vorba despre furt.Procurorii DIICOT din Braşov sunt la această oră în plină anchetă şi nu oferă, deocamdată, declaraţii presei.

ORA: 10:01

Descoperire – şoc a procurorilor DIICOT din Braşov în apartamentul din care a izbucnit incendiul produs aseară, într-un bloc din localitatea Ghimbav. Anchetatorii şi pompierii sosiţi la faţa locului au descoperit într-una din locuinţe o seră în care se cultivau plante de cannabis! Pentru ca o astfel de cultură să se poată dezvolta, este nevoie de lămpi speciale, de putere mare, care consumă curent electric. Surse apropiate anchetei ne-au declarat, în exclusivitate, că instalaţia electrică din apartamentul în care se cultiva cannabis s-ar fi supraîncălzit şi din acest motiv, ar fi izbucnit incendiul. Adjunctul şefului Inspectorarului pentru Situaţii de Urgenţă din Braşov, colonelul Lucian Bogdan, spun că 40 de metri pătraţi din acoperişul blocului unde a avut loc incendiul au fost distruse, iar alte 6 apartamente au fost inundate de apa folosită pentru stingerea focului. Procurorii DIICOT din Braşov continuă ancheta demarată în acest caz, pentru identificarea persoanei care a montat sera şi a cultiva cannabis.

Comentarii

Ultimă oră