Sari la conținut

Deşi pensionarii o duc mai bine, 40% dintre braşoveni sunt săraci

desi-pensionarii-o-duc-mai-bine-40-dintre-brasoveni-sunt-saraci

40% dintre braşoveni trăiesc la limita sărăciei. Cel puţin asta susţine şeful Direcţiei Judeţene de Statistică (DJS) Braşov, Ion Popescu. Potrivit acestuia, alţi 40% din locuitorii judeţului se încadrează în normele unui trai decent, restul de 20% făcând parte din categoria celor „cu stare”.

Unii pensionari o duc ceva mai bine, deoarece pensia la Braşov este cu 20% mai mare faţă de media pe ţară. Astfel, potrivit indicilor statistici, pensia medie la Braşov este de 1.060 de lei, în timp de salariul mediu se situează la valoarea de 1.800 lei.

În 2015, la nivel de judeţ se înregistrează cu 5.000 mai mulţi salariaţi faţă de anul precedent, mai mult de jumătate dintre aceştia fiind femei. Potrivit datelor DJS , pentru un trai decent ar fi nevoie de un venit lunar de 3.000 de lei. În ceea ce priveşte economia braşoveană, Ion Popescu este de părere că „industria contribuie la PIB-ul Braşovului cu o pondere de 50%. Şi la capitolul exporturi stăm foarte bine. Astfel, la sfârşitul acestui an o să avem exporturi de aproape 3 miliarde de euro!”.

Comentarii

Ultimă oră