Sari la conținut

Deţinuţi din Penitenciarul Codlea, în vizită la mănăstire

detinuti-din-penitenciarul-codlea-in-vizita-la-manastire

Zece persoane private de libertate din Penitenciarul Codlea - cinci minori arestaţi preventiv şi cinci persoane majore condamnate definitiv clasificate în regim deschis şi semideschis - au vizitat, vineri, Mănăstirea Bucium din Ţara Făgăraşului, se precizează într-un comunicat transmis de biroul de presă al Penitenciarului Codlea.

Vizita a avut loc la iniţiativa Serviciilor de Educaţie şi Asistenţă Psihosocială ale Penitenciarului, se mai precizează în comunicatul de presă.

Cele 10 persoane au fost selecţionate din rândul celor care au manifestat interes faţă de activităţile şi programele consemnate în planurile de evaluare şi intervenţie psihosociale.

Persoanele custodiate au participat la slujba religioasă, au ascultat cuvântul de învăţătură al duhovnicului mănăstirii şi le-a fost prezentat aşezământul monahal şi istoricul acestuia.

Acţiunea urmăreşte pe de o parte cultivarea sentimentului religios în rândul persoanelor condamnate şi încurajarea comportamentelor prosociale, iar, pe de altă parte, sensibilizarea comunităţii monahale faţă de persoanele aflate în executarea unei pedepse privative de libertate, se arată în încheierea comunicatului de presă.

Comentarii

Ultimă oră