Sari la conținut

Deţinuţii au fost instruiţi să se ferească de droguri şi tuberculoză

La închisoarea din Codlea s-au desfăşurat zilele trecute două acţiuni de instruire. Una dedicată personalului instituţiei, în scopul de a preveni introducerea drogurilor în incintă, iar alta pentru a-i învăţa pe deţinuţi cum să se ferească de tuberculoză.

Cum să denunţi. După ce, la începutul lunii februarie, au fost găsite, în pachetele destinate deţinuţilor, droguri ascunse în pungi de napolitane, conducerea penitenciarului, în colaborare cu ofiţerii Serviciului Antidrog din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Braşov, a organizat o activitate de pregătire şi formare profesională care a vizat, în principal, cunoaşterea şi identificarea substanţelor narcotice, a metodelor şi a căilor folosite pentru introducerea în penitenciar a drogurilor. Angajaţii penitenciarului au fost instruiţi şi cu privire la folosirea eficientă a mijloacelor pentru detecţie, au fost învăţaţi cum să se documenteze în cazul în care s-au descoperit substanţe interzise şi cum să colaboreze cu Serviciul Antidrog şi cu celelalte organe judiciare, pe linia combaterii fenomenului infracţional, generat de introducerea şi consumul de stupefiante în mediul penitenciar.

Atenţie la tuberculoză. De asemenea, şi deţinuţii au avut parte de un program de instruire. În vederea limitării răspândirii infecţiei cu tuberculoză, în rândul deţinuţilor, dar şi al personalului, a avut loc o activitate de monitorizare şi educaţie făcută de Unitatea de Implementare a Proiectelor - TB din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP), în cadrul proiectelor finanţate de Fondul Global de Luptă împotriva SIDA, Tuberculozei şi Malariei. Tot în cadrul acestei activităţi, 20 de persoane private de libertate participante la acest proiect au beneficiat de o lecţie colocvială de educaţie, pentru prevenţia tuberculozei, monitorizată de echipa de proiect. Ulterior a fost monitorizată şi o lecţie de educaţie pentru prevenirea TB în platforma e-learning, care include cursuri şi consultaţii on-line, programe de sprijin, simulări şi jocuri didactice.

Comentarii

Ultimă oră