Sari la conținut
dezbatere-pe-tema-violentei-domestice

Sâmbătă, 4 noiembrie 2017, începând cu ora 10.00, la Hotel Aro Palace din Brașov, are loc dezbaterea cu tema „Program integrat de intervenție multidisciplinară în violența domestică”.


  Dezbaterea pornește de la recunoașterea faptului că violența domestică este un flagel extrem de periculos, inclusiv prin cât de silențios rămâne prezent în societate, de la o generație la alta.


   Evenimentul este organizat de Asociația Pas Alternativ Brașov, prin președinte lect. univ. dr. Iolanda Felicia Beldianu, deputatul Roxana Mînzatu, consilierul local Alexandra Crivineanu şi Societatea Națională de Cruce Roșie România - filiala Brașov, prin director Raluca Buzea.

    Organizatorii spun că în cei peste 17 ani de implicare în combaterea violenței domestice, o problemă de sănătate socială, actori publici și neguvernamentali din județul Brașov au reușit să dezvolte și să strângă deopotrivă resurse umane și instituționale, începând de la campanii de prevenție și informare, până la programe de intervenție eficientă (servicii sociale, rețea locală de suport interdisciplinar și interinstituțional, grupuri de sprijin pentru victime și pentru dependenți etc.), cât și o solidă expertiză practică validată academic pentru formarea specialiștilor.

 Este, însă, necesară consolidarea acestui parteneriat lucrativ între experți, decidenți și societatea civilă, care să genereze soluții optime pentru a diminua violența domestică în România.

Comentarii

Ultimă oră