Sari la conținut

Dezbatere publică despre viitorul urbanistic şi demografic al Braşovului

dezbatere-publica-despre-viitorul-urbanistic-si-demografic-al-brasovului

„Oraş magnet sau oraş şantier?“

Sâmbătă, 16 septembrie 2017, între orele 11.00 – 16.00, braşovenii sunt invitaţi la Sala Patria, unde va avea loc o dezbatere publică despre viitorul demografic şi urbanistic al oraşului, denumită „Oraş magnet sau oraş şantier?“

Organizatorii au anunţat că „este o dezbatere despre viitorul demografic şi urbanistic al Braşovului, la care sunt bineveniţi activişti, arhitecţi, funcţionari, politicieni, profesori, sociologi, studenţi, urbanişti sau orice fel de persoana interesata de viitorul oraşelor din România”.

Dezbaterea este organizată de Asociaţia Pro Democraţia, împreună cu Asociaţia Visum pentru Educaţie şi pleacă de la faptul că oraşul creşte tot mai mult, iar Primăria Braşov a decis actualizarea Planului Urbanistic General (PUG). În acest context, este necesară o dezbatere serioasă despre cum vrem să arate viitorul oraşului nostru!

În cadrul întâlnirii vor fi puse în discuție mai multe teme și vor lua parte invitați speciali:

Orașe Magnet în România – concluziile Băncii Mondiale despre potențialul de dezvoltare al Brașovului și „magnetismul“ principalelor orașe din România – o dezbatere cu Marcel Ionescu Heroiu și Marius Cristea (Banca Mondială).

Dezvoltare locală prin planificare urbană – rolul PUG-ului și al strategiilor conexe în transformarea orașelor din România în secolul XXI – o dezbatere cu Eugen Pănescu (Planwerk, Cluj-Napoca).

Perspective pentru administrația publică locală – transformarea administrației locale din România, între tendințe europene și reformă națională – o dezbatere cu Cristian Pîrvulescu (decan la Facultatea de Științe Politice SNSPA).

Comentarii

Ultimă oră