Sari la conținut

Dezvoltare personală pentru copii prin Art-terapie

dezvoltare-personala-pentru-copii-prin-artterapie

Astăzi are loc un nou atelier de Art-terapie, de la ora 16, pe strada Avram Iancu nr. 76. Părinţii, însoţiţi de micuţii lor sunt aşteptaţi să ia parte la o experienţă constructivă.

Activitatea terapeutică în cadrul atelierelor de dezvoltare personală pentru copii şi părinţi are ca punct central relaţia copil-părinte.

Tehnicile creative specifice Art-terapiei, folosite în cadrul atelierelor de dezvoltare ajută atât copilul, cât şi părintele să se înţeleagă pe sine, să se elibereze de tensiunile acumulate, să dezvolte abilităţi de comunicare şi de integrare socială, facilitând elaborarea unor strategii de rezolvare a conflictelor.

Dacă îți dorești pentru copilul tău un loc unde să își poată dezvolta calitățile, unde să se descopere și să își exerseze creativitatea, atelierele de Art-terapie pentru copii sunt alegerea potrivită. Creativitate nu înseamnă un atelier în care toți copiii fac același lucru după un model sau după instrucțiuni, în acest caz fiind vorba mai degrabă de exersarea abilităților practice. Creativitatea se dezvoltă lăsând libertate copilului să și-o manifeste, fiecare în stilul lui propriu, încurajându-l și stimulându-l.

În această perioadă se formează grupuri noi de dezvoltare personală pentru copii cu vârsta între 6 si 12 ani, însoţiţi de părinţii lor.

Grupurile se vor întâlni o dată la două săptămâni pe categorii de vârstă:

- miercurea de la ora 16;
 - sâmbăta de la ora 12;
- sâmbata de la ora 14.30

Cei prezenţi se vor folosi de joc artterapeutic şi de diferite mijloace artistice cum ar fi desenul, pictura, colajul, modelajul, lucrul cu materiale naturale pentru a accesa şi dezvolta resursele proprii fiecărui copil.

Artterapia îl ajută pe copil să fie încrezător în forţele lui, să se elibereze de anxietăţile şi tensiunile acumulate, să dezvolte abilităţi de comunicare şi relaţionare cu ceilalţi copii şi cu adulţii, să-şi exprime nevoile şi dorinţele, să-şi dezvolte atenţia, gândirea, memoria şi creativitatea.

Desenul, pictura, modelajul, arta în general, dezvoltă personalitatea unui copil. Copilul nu poate să comunice prin cuvinte ca un adult temerile lui, nevoile şi preocupările lui ... şi de aceea arta îi oferă libertatea de exprimare de care are nevoie.

Psihologii care au aplicat terapia prin artă au constatat salturi considerabile în plan cognitiv, intelectual şi afectiv-emoţional.

NU este necesar talentul la desen. Toate materialele necesare vor fi puse la dispoziţia copiilor.

Durata atelierului: 90 de minute.

Cost: 35 de lei/ şedinţă (25 de lei pentru fraţi).

Locul desfăşurării: strada Avram Iancu nr. 76.

Facilitator: Raluca Robu, psiholog cu formare în Evaluarea şi Consilierea Experienţială a Adultului, Copilului, Cuplului şi Familiei în cadrul Societăţii de Psihoterapie Experenţială Română (SPER).

Înscrierile se fac de către parinţi, menţionând un număr de telefon, vârsta şi numele copilului prin mesaj pe email artterapiebrasov@gmail.com.

Comentarii

Ultimă oră