Sari la conținut

Digurile de apărare de la Comăna, vor fi gata în această toamnă

digurile-de-aparare-de-la-comana-vor-fi-gata-in-aceasta-toamna

Lucrările au început anul trecut, după ce zona a fost afectată de inundaţiile din luna martie

Începute anul trecut, lucrările la digurile de la Comăna vor fi terminate în această toamnă. Anunţul a fost făcut, de reprezentantul Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Braşov, Dorin Pomîrleanu, în timpul şedinţei Colegiului Prefectural.

„În zona se lucrează şi la noul pod de peste râul Olt. Lucrările noastre (amenajarea digurilor) şi cele la pod sunt corelate. Acum lucrăm la malul drept şi sper ca luna aceasta sau cel mai târziu în luna septembrie să finalizăm acest proiect”, a declarat reprezentantul SGA Braşov.


  Decizia realizării unor noi diguri la Comăna a fost luată anul trecut, după ce zona a fost afectată de inundaţiile din 15 martie 2018.


     Pe de altă parte, prefectul Braşovului, Marian Rasaliu, a declarat ieri că a verificat şantierul podului de la Comăna, constatarea lui fiind că lucrările sunt în grafic.

Discuţii despre podul de la Budila


   Pe de altă parte, tot ieri, prefectul judeţului, Marian Rasaliu, l-a întrebat pe reprezentantul SGA Braşov dacă a fost eliberată albia râului Tărlung, în zona podului de la Budila (care s-a prăbuşit în 30 iunie 2018). „Resturile acestui pod pot afecta scurgerea apelor şi, în cazul unor viituri, există riscul producerii unor inundaţii”, a declarat Rasaliu.


   De cealaltă parte, Dorin Pomîrleanu a declarat că eliberarea albiei nu intră în atribuţiile SGA Braşov. „Noi putem acorda doar asistenţă tehnică. Lucrările trebuie realizate de deţinătorul podului”, a explicat acesta.

Comentarii

Ultimă oră