Sari la conținut

Din 1 aprilie vor aparea terasele în centrul Brașovului

din-1-aprilie-vor-aparea-terasese-pe-strada-republicii

Având în vedere că din 1 aprilie sunt anunţate temperaturi destul de ridicate, comercianţii braşoveni care au unităţi de alimentaţie pe strada Republicii vor putea începe să îşi instaleze terasele.

Până la ora actuală au fost depuse 40 de solicitări din partea comercianţilor, iar amplasarea teraselor se va desfăşura între 1 şi 7 aprilie.

Ca şi în anii precedenţi, terasele vor fi amplasate pe centrul străzii, iar de o parte şi de alta vor rămâne spaţii libere care să permită circulaţia pietonilor, dar şi pentru accesul maşinilor de intervenţie (Poliţie, Pompieri, Ambulanţă) sau a celor care colectează gunoiul. De asemenea, la anumite distanţe, între terase se va lăsa un spaţiu care să le permită oamenilor să treacă dintr-o parte a alta a străzii.

„În Piaţa Sfatului, pe Michael Weiss sau pe Apollonia Hirscher se vor amplasa terase, în funcţie de solicitările venite de la comercianţi. De altfel, unii dintre comercianţi (cum a fost cazul unora din Piaţa Sfatului sau de pe Strada Michael Weiss) au menţinut terasele şi în timpul sezonului rece”, a declarat administratorului public al Braşovului, Miklos Gantz.

Regulamentul privind amplasarea teraselor în centrul istoric al Braşovului a fost aprobat în 2013, după ce mai mulţi ani, între municipalitate şi comercianţi au fost discuţii aprinse privind acest subiect.

Potrivit regulamentului, fiecare comerciant are dreptul să amplaseze maximum trei umbrele, cu o dimensiune de 3,5 x 3,5 metri. Sub fiecare umbrelă vor putea fi amplasate maximum 4 mese cu câte 4 scaune. Practic fiecare terasă va putea avea maximum 48 de scaune, astfel încât clienţii să nu stea înghesuiţi sau să fie nevoiţi să îşi mute masa pe spaţiul rezervat pentru circulaţia pietonilor. Totodată, culoarul de trecere dintre terase trebuie să aibă minimum 1,20 m.

Ceea ce e foarte important pentru aspectul estetic al teraselor: regulamentul prevede utilizarea unor mese şi scaune realizate din lemn sau fier forjat, fiind exclusă folosirea mobilierului din plastic.

Comentarii

Ultimă oră