Sari la conținut

Din august, biletele RATBV se pot plăti și cu telefonul mobil

din-august-biletele-ratbv-se-pot-plati-si-cu-telefonul-mobil

RATBV S.A. implementează din data de 01 august 2018 o nouă modalitate de plată a călătoriilor, prin intermediul unei aplicaţii gratuite ce se poate descărca pe telefoanele mobile inteligente (smartphone), respectiv aplicaţia „24 pay”.

Aceasta este disponibilă pentru sistemele Android şi iOS şi va permite achiziţia mai multor tipuri de titluri de călătorie prin intermediul telefoanelor.

RATBV S.A. a amplasat în toate mijloacele de transport în comun şi în toate staţiile de pe raza municipiului Braşov coduri QR unice care permit utilizarea acestei aplicaţii.

În ceea ce priveşte „paşii” catre trebuie urmaţi pentru utilizarea acestui nou sistem:

se descarcă aplicaţia pe telefon; se înrolează (ataşează) un card bancar în aplicaţie, VISA sau Mastercard; la deschiderea aplicaţiei pe telefon se selectează secţiunea „Transport public”, iar apoi „cumpără bilet” şi se scanează codul QR din staţie sau mijlocul de transport în comun; se selectează apoi una dintre opţiunile titlurilor de călătorie a căror cumpărare se doreşte, se efectuează cumpărarea şi se primeşte mesajul de confirmare a efectuării tranzacţiei.

În cazul controlului efectuat de angajaţii RATBV S.A., călătorii vor prezenta codul QR primit pe telefon, cod care este unic.

Momomentul scanării codului QR aflat în mijlocul de transport în comun este similar validării unui bilet de 50 de minute. Din staţiile RATBV, prin scanarea codului QR se vor putea achiziţiona numai „abonamente de o zi”, care costă 10 lei.

Aplicaţia se poate descărca gratuit de pe www.24pay.ro  sau Google play/Appstore.

De menţionat că de pe cardul bancar al utilizatorilor se retrage doar tariful biletului, fără nici un alt adaos sau comision.

Comentarii

Ultimă oră