Sari la conținut

Din februarie se deschid „şantierele Apa”. Lucrări pe 13 străzi principale

din-februarie-se-deschid-santierele-apa-lucrari-pe-13-strazi-principale

Mai multe artere importante din municipiul Braşov vor intra anul acesta în şantier, pe aceste străzi fiind programate lucrări de modernizare a reţelelor Companiei Apa.

Purtătorul de cuvânt al Companiei Apa Braşov, Alina Bălătescu, a anunţat că în cursul acestui an va continua implementarea unui proiect cu finanţare europeană, prin Programul Operaţional Infrastructura Mare 2014-2020, ce presupune reabilitarea şi extinderea reţelelor de distribuţie apă potabilă şi canalizare în municipiile Braşov şi Săcele, valoarea totală a lucrărilor fiind de 19,240 milioane lei.

În municipiul Braşov, contractul presupune reabilitarea reţelei de apă de pe străzile Cuza Vodă, Iuliu Maniu, 15 Noiembrie, Lucian Blaga, Nicolae Titulescu, Serii, Petru Rareş, Toamnei, Zizinului, Saturn, Barbu Lăutaru, Carierei, Griviţei.

„Lungimea totală a reţelei care face obiectul acestor lucrări este de 13,1 km. Lucrările vor începe, cel mai probabil, încă din luna februarie 2019, iar termenul de finalizare este luna februarie a anului 2020”, a anunţat Alina Bălătescu Bălătescu.

Reprezentanta Companiei Apa a precizat că tot anul acesta, tot cu bani europeni, va fi continuată modernizarea şi extinderea reţelei de canalizare în cartierul Timiş –Triaj, pe străzile Timiş-Triaj şi Fundătura Hărmanului, în lungime totală de 1,6 km. De asemenea, este prevăzută şi subtravesarea liniei CFR.

În municipiul Săcele, contractul prevede extinderea reţelei de canalizare pe străzile George Moroianu, Bulevardul Braşovului şi Petofi Sandor. Lungimea totală a noii reţele este de 1,25 km.

Anul trecut a fost montată conductă de distribuţie apă potabilă pe o lungime de 2,1 km, precum şi branşamentele aferente. Lucrările au fost repartizate pe străzile Castanilor şi Avram Iancu. După finalizarea lucrărilor au fost refăcute suprafeţele rutiere afectate şi au fost montate căminele de branşament.


    În Săcele, tot anul trecut pe Bulevardul Braşovului, str. Libertăţii şi str. Mihai Eminescu, a fost realizat un colector de canalizare menajeră cu o lungime de aproximativ 680 m.

Comentarii

Ultimă oră